VIDEO: Un tur de circuit la Spa cu o cameră amplasată la nivelul ochilor!

Publicat luni, 16.07.2012 14:46 de Daniel Popescu

Pentru prima oară în istoria Formulei 1, un pilot a fost filmat pe circuit cu o cameră video onboard amplasată la nivelul ochilor, oferind fanilor o experienţă vizuală inedită.

Lucas di Grassi, pilotul de teste al celor de la Pirelli, a efectuat recent un test cu monopostul Toyota TF109 din sezonul 2009 pe circuitul de la Spa-Francorchamps, în cadrul căruia a evaluat noile compoziţii de cauciucuri pregătite de producătorul italian pentru 2013. Evenimentul a ieşit însă în evidenţă mai degrabă pentru un experiment inedit realizat de pilotul brazilian.

Acesta a montat o cameră video în dreptul unui ochi pentru ca fanii Formulei 1 să afle cum vede un pilot aflat la volanul unui monopost. Misiunea nu a fost una uşoară, întrucât di Grassi a fost nevoit să concureze cu un singur ochi. "A trebuit să pilotez cu un singur ochi deschis, deoarece camera îmi bloca celălalt ochi, aşa că a fost destul de dificil", a precizat el la finalul turului inedit de circuit.

  • logon, luni, 16.07.2012 19:51

    ma asteptam sa se vada mai putin dar chiar se vede f ok

  • dasaev, marţi, 17.07.2012 11:09

    Nu e chiar la nivelul ochilor , e putin mai sus . Daca ar fi fost la nivelul ochilor s-ar fi vazut ceva in oglinzile laterale .