Marinescu, dublă clasare în puncte la Zolder

Publicat luni, 21.06.2010 10:46 de Daniel Popescu

Mihai Marinescu a terminat pe locurile 6 şi 8 cele două curse de Formula 2 desfăşurate în acest weekend pe circuitul de la Zolder.

Mihai Marinescu a participat în acest weekend la a patra etapă a sezonului 2010 de Formula 2, desfăşurata pe circuitul Zolder din Belgia. Braşoveanul în vârstă de 21 de ani a terminat ambele curse în puncte, locurile 8 şi, respectiv, 6, după ce a făcut spectacol şi a câştigat câteva poziţii comparativ cu locurile ocupate în calificări.

PRIMA CURSĂ

Marinescu a obţinut locul 12 în prima sesiune de calificări, însă a fost forţat să ia startul din pitlane din cauza unor defecţiuni tehnice. Chiar dacă a ocupat ultima poziţie în primele tururi, românul a început să efectueze numeroase depăşiri şi, după ce a profitat de mai multe abandonuri ale piloţilor din faţa sa, a urcat până pe locul 8. În ultimul tur, braşoveanul a rezistat unui atac furibund al lui Will Bratt şi şi-a trecut în cont 4 puncte.

A DOUA CURSĂ

Marinescu şi-a îmbunătăţit performanţa în a doua sesiune de calificări, după ce a ocupat locul 9 pe grila de start. De data aceasta, romanul a avut un start foarte bun şi a urcat o poziţie. Aflat pe locul 8, românul a fost martorul unui duel chiar în faţa sa, în urma căruia unul dintre piloţi a abandonat şi i-a oferit prilejul să urce pe locul 7. În cele din urmă, braşoveanul a mai câştigat un loc după ce pilotul aflat în faţa sa a fost nevoit să abandoneze din motive tehnice.

Pe blogul său personal, pilotul nostru s-a limitat să afirme că este mulţumit de rezultatele obţinute. "Sunt mulţumit de cum am mers în cele două curse. Numai atât. Punct", a precizat el.

În urma acestor rezultate, Marinescu ocupa locul 9 în clasamentul general cu 32 de puncte. Următoarea etapă de Formula 2 va avea loc în weekendul 2-4 iulie pe circuitul de la Algarve din Portugalia.

  • Mihai, luni, 21.06.2010 11:41
    Felicitari

    Felicitari Mihai !

  • razvanis, luni, 21.06.2010 12:45
    Felicitari

    Excelent , am vazut ambele curse , sambata a plecat ultimul de la pit-uri dupa probleme la suspensia stanga spate si a oferit un recital pe pista terminand pe locul 8 . Un pilot extraordinar , despre sportivii acestia ar trebui sa se vorbeasca ca Mihai , ca Doru , ca fetele de la handbal nu despre golanii ordinari de dorobanti care se cheama fotbalisti .Nici o stire n-am auzit la nici un buletin sportiv , in schimb despre Becali si Pitzurca peste tot. Bravo Mihai , da-i inainte Sa stii ca ai prin tara suporteri care iti urmaresc evolutiile si ne faci mandri de ficare data . Succes.

  • sharky_raduku, luni, 21.06.2010 13:39
    Bravo Mihai !

    frumoase curse facute de Mihai . De altfel e foarte constant . Tine-o tot asa . Bravo !

  • mad79, luni, 21.06.2010 13:51
    ceau

    n-am vazut cursa de sambata,dar cursa de duminica,a fost cam monotona,pentru Mihai! Felicitari si la mai mare!!!!!!!