Lotus testeaza marti noul monopost

Publicat luni, 08.02.2010 12:36 de Daniel Popescu

Lotus a anuntat ca va efectua marti un shakedown cu noul monopost pentru sezonul 2010, desi acesta va fi lansat abia in 12 februarie.

Lotus F1 Team va deveni peste numai o zi a doua dintre noile echipe care inaugureaza pe circuit noul monopost pentu sezonul 2010.

Informatia a fost dezvaluita de Mike Gascoyne, directorul tehnic al echipei malaeziene, cu ocazia pornirii pentru prima oara a motorului Cosworth care echipeaza monopostul.

"Vom testa monopostul marti. Pornirea motorului este un lucru, dar mai sunt multe lucruri de pus la punct. Suntem pe drumul cel bun si acesta este primul Lotus-Cosworth al carui motor a fost pornit in ultimii 27 de ani, asa ca este o mare realizare", a declarat britanicul pentru postul de radio BBC.

Lotus nu a anuntat inca locatia testului pentru monopost, insa este putin probabil ca evenimentul sa fie deschis presei, intrucat lansarea oficiala a masinii va avea loc in 12 februarie la Londra. De asemenea, echipa nu a anuntat inca numele monopostului pentru sezonul 2010.

Via | GPUpdate