Kovalainen spera sa obtina un rezultat bun la Monza

Publicat marţi, 04.09.2007 11:11 de Daniel Popescu

Pilotul echipei Renault, Heikki Kovalainen, sustine ca la Monza cursele sunt dramatice si spera sa obtina rezultate cat mai bune pentru a-i multumi astfel pe fanii echipei franceze din tribune.

“Cred ca Monza este o cursa foarte interesanta datorita layout-ului si, de asemenea, a atmosferei. Este un weekend special pentru Formula 1. Circuitul este foarte rapid, apasarea aerodinamica este foarte scazuta, iar pilotii trebuie sa-si pastreze concentrarea pe tot parcursul cursei. Destul de des, cursele de aici sunt dramatice. Obiectivul nostru este sa obtinem o performanta buna pentru fanii care ne vor sustine pe circuit”

, a precizat Kovalainen.

Finlandezul crede ca, pentru a reusi un timp bun, este esential ca viteza masinii sa fie mare si, in plus, pilotii trebuie sa se concentreze foarte mult. “Monza este un circuit de mare viteza, iar o viteza de top buna este esentiala aici. Dar cred ca mai important este sa te concentrezi la iesirea din viraje. Am cercetat aceste lucruri in perioada testelor si am colectat multe date, pe care le vom folosi pentru a ne construi programul pentru antrenamentele de vineri”, a mai declarat Heikki.