Kovalainen, sigur ca va avea tratament egal

Publicat marţi, 08.01.2008 09:43 de Daniel Popescu

Heikki Kovalainen nu are niciun dubiu ca va avea oportunitatea sa lupte pentru titlul mondial al pilotilor alaturi de coechipierul sau Lewis Hamilton.

"Nu as fi venit la o echipa daca nu as fi crezut ca am sanse egale pentru a lupta la titlu", a declarat finlandezul la lansarea noii masini McLaren Mercedes pentru 2008.

"La McLaren am asta. Nu stim cum se va desfasura sezonul, dar cel putin la inceput voi avea exact aceeasi oportunitate pe care o are si Lewis si depinde numai de bine sa am o relatie buna cu echipa si sa dau tot ce pot. Si vom vedea ce se va intampla. Cu siguranta, voi beneficia de tratament egal".

Finlandezul este constient ca este imperios necesar sa cunoasca membrii echipei, pentru a nu fi in dezavantaj fata de Hamilton. "Asta este ceva la care trebbuie sa lucrez in perioada de timp ramasa pana la cursa de la Melbourne", a adaugat finlandezul. "Sincer sa fiu am inceput in ziua in care am semnat contractul. In ziua urmatoare am fost la fabrica pentru a cunoaste pe toata lumea si pentru a afla cum lucreaza echipa. Trebuie sa ma concentrez ceva mai mult decat Lewis. El este deja pe pilot automat, intrucat stie deja cum lucreaza echipa".