De la Rosa: "Interzicerea TC nu schimba prea multe"

Publicat marţi, 08.01.2008 09:30 de Daniel Popescu

Pilotul de teste al echipei McLaren Pedro de la Rosa crede ca absenta tractiunii controlate nu va avea un impact semnificativ asupra Formulei 1.

Tractiunea controlata a fost interzisa incepand din sezonul 2008, mai multi piloti urmand sa piloteze pentru prima oara fara acest tip de ajutoare in acest an. Totusi, de la Rosa se asteapta ca pilotii sa se adapteze rapid si crede ca timpii vor fi similari cu cei obtinuti anul trecut.

"Regulile se schimba de la an la an. Nu cred ca absenta tractiunii controlate va schimba foarte multe lucruri", a declarat de la Rosa cu ocazia lansarii noului monopost McLaren. "Ne obisnuim cu asta, iar timpii vor fi similari".

Celalalt pilot de teste al echipei, Garry Paffett, spune ca McLaren a dezvoltat suficient de mult monopostul pentru ca absenta tractiunii controlate sa fie mai putin vizibila. "Asa cum spune si Pedro, cea mai semnificativa schimbare este electronica", a declarat Paffett. "Va schimba simtitor modul de abordare. Am muncit mult in Centrul Tehnologic McLaren, am testat deja fara tractiune controlata si totul a mers bine. Este la fel ca si pana acum. Trebuie doar sa imbunatatim dezvoltarea si sa facem pachetul cat mai competitiv posibil".