Kovalainen se asteapta la tratament egal

Publicat marţi, 18.12.2007 13:23 de Daniel Popescu

Heikki Kovalainen este sigur ca va fi tratat egal de echipa McLaren Mercedes in 2008. Oficialii McLaren au insistat ca Lewis Hamilton a fost tratat egal cu Fernando Alonso in sezonul 2007.

Insa, in timp ce Kovalainen l-a inlocuit pe pilotul spaniol pentru 2008, sefii team-ului anglo-german par hotarati sa mearga pe mana lui Hamilton. Astfel, CEO-ul McLaren Martin Whitmarsh a declarat recent ca statul de egalitate dintre piloti face ca obiectivul de a castiga titlul mondial sa fie mult mai greu de atins, sustinand totodata ca Hamilton 'este talismanul cu care putem castiga titlul'.

Se crede ca Heikki Kovalainen nu a ramas la Renault tocmai pentru a evita statutul de 'pilot numarul 2' pentru 2008. Finlandezul a admis insa la radio BBC ca se asteapta sa fie tratat in mod egal cu Hamilton.

"Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am stabilit inainte sa semnez a fost acela ca voi fi tratat egal", a declarat Hamilton. "Cred ca in trecut McLaren a tratat piloti egal, inclusiv in acest an. Nu cred ca asta va fi o problema".