Kovalainen: "McLaren, cea mai buna echipa din F1"

Publicat joi, 27.12.2007 15:01 de Daniel Popescu

Heikki Kovalainen este increzator ca McLaren Mercedes nu va avea nicio problema in privinta dezvoltarii monopostului pentru 2008, in ciuda faptului ca cei doi piloti titulari sunt relativ neexperimentati.

Echipa britanica va avea una dintre cele mai lipsite de experienta perechi pe grila de start a sezonului viitor, intrucat Heikki Kovalainen si Lewis Hamilton au concurat intr-un singur sezon de F1 pana in prezent.

Insa Kovalainen crede ca lipsa lor de experienta nu va fi un obstacol, mai ales ca echipa il are drept pilot de teste pe veteranul Pedro de la Rosa. "Am multa experienta in testarea masinii cu Renault si voi fi capabil sa ajut echipa in procesul de dezvoltare. Iar daca eu sau Lewis ne vom impotmoli din cauza experientei, Pedro ne va ajuta", a declarat pilotul finlandez. "De la Rosa este unul dintre cei mai buni piloti de teste si este foarte rapid. Obiectivul nostru este sa ne asiguram ca atunci cand vom ajunge la Melbourne am facut tot ce puteam face pentru a obtine cele mai bune rezultate. Acesta este marele obiectiv al iernii".

Kovalainen a inceput deja sa lucreze la fabrica McLaren, facand cunostinta cu inginerii si testand simulatorul echipei. Chiar daca este constient ca echipa asteapta rezultate bune de la el in 2008, finlandezul spune ca pentru moment se gandeste doar la programul de teste din aceasta iarna.

"McLaren este cea mai buna echipa din Formula 1 si ei nu vor fi niciodata fericiti daca nu castiga curse. Bineinteles ca lucrez la asta, acesta este obiectivul meu", a precizat Kovalainen. "Dar in acest moment cel mai important lucru este sa cunosc echipa si sa construiesc relatii puternice pentru a putea lupta pentru pozitii bune. La asta ma concentrez acum. Nu ma gandesc la curse sau la campionat. Ar fi o pierdere inutila de energie".

  • edyman, luni, 31.12.2007 09:11
    ce putea sa zica si kovalainen?

    Ca va fi un sclav notoriu in 2008 si 2009 in urma ciocolatiului? Nu zic ca mercedes sunt si vor fi varza, dar sa furi ca sa-ti faci masina buna e de rau. Fraierul ala de mecanic de la ferrari s-a dus prima oara cu planurile la toyota si honda care au zis pas si iau dat cu tifla. Ron dennis l-a primit cu zambetul pe buze...; nu asa se face treaba. Bravo japonezilor ca nu au luat parte la scandalul asta.

  • Mika_hakkinen, duminică, 24.02.2008 19:22
    McLaren

    Au facut ce-au facut McLaren, insa au platit scump dupa cum poti sa vezi, atat la constructori direct, cat si D-zeu le-a luat titlul si la piloti... nu fi duri cu cei noi edyman, sau cel putin nu inca.