Fittipaldi: "Piquet, o provocare pentru Alonso"

Publicat miercuri, 26.12.2007 11:12 de Daniel Popescu

Fostul campion mondial Emerson Fittipaldi l-a avertizat pe Fernando Alonso sa se astepte la vremuri mai grele impotriva lui Nelson Piquet Jr la Renault in 2008, comparativ cu problemele pe care spaniolul le-a avut cu Lewis Hamilton in acest an.

Fittipaldi crede ca sesiunile de teste pe care le-a avut Piquet Jr pentru Renault in acest an il vor transforma intr-o amenintare semnificativa pentru Alonso.

"Nelsinho va fi mai rau pentru Fernando Alonso decat a fost Lewis Hamilton", a declarat Fittipaldi pentru Gazzetta dello Sport. "Nelsinho piloteaza excelent, este foarte rapid si a parcurs 15.000 de kilometri de teste pentru Renault. Pentru toate aceste motive cred ca el ii va provoca mai multe probleme lui Alonso decat a avut de la pilotul McLaren".

Alonso a trecut prin momente dificile la McLaren in acest an, avand o relatie rece cu seful echipei Ron Dennis in contextul in care acesta a refuzat sa-i acorde statul de pilot numarul 1 in fata lui Hamilton.

Insa in ciuda faptului ca vede in Piquet un adversar de temut pentru Alonso, Fittipaldi crede ca Alonso poate fi un candidat la titlu in 2008 daca dublul campion mondial reuseste sa ajute staff-ul Renault. "Flavio Briatore a avut in trecut posibilitatea sa optimezeze performantele masinii datorita lui Fernando Alonso. Daca va reusi din nou acest lucru, spaniolul va fi capabil sa lupte pentru titlu".

  • donci, miercuri, 26.12.2007 22:22
    deh

    alonso forever. este un pilot bun doar sa fie tratat ca atare.

  • billy, joi, 27.12.2007 14:22
    ce?

    donci, fraza ta e de un romanism feroce. Un pilot trebuie sa dovedeasca in fiecare cursa ca e f bun, nu sa fie bun in una si sa fie tratat ca atare in restul.

  • donci, joi, 27.12.2007 18:37
    :)

    da probabil ca sunt putin romantica , dar sa nu uitam ca a avut si curse bune doar e dublu campion mondial si a fost in stare sa-i dea peste nas lui schumi nu? doar a avut un sezon mai prost si oricum ALONSO FOREVER !!!

  • somebody's watching me, joi, 27.12.2007 19:27
    gresesti

    donci,ti-o fi placand de alonso ca barbat (ma rog,intr-adevar nu-i de lepadat),dar atunci cand esti cu adevarat bun,esti bun chiar daca,in fine,conditiile sunt neprielnice.alonso nu-i un tanc,pe care tre sa-l stimulezi ca sa fie competitiv.el ar trebui sa-si vada de treaba indiferent de situatie.nu asa ar fi normal pt o persoana majora si vaccinata???????????????????

  • edyman, luni, 31.12.2007 09:15
    sa o creada mutu'

    ...ca alonzo o sa-l mai inghita si pe piquet cum a inchitit-o pe a ciocolatiului. Se va duce cu pira la playboyul ala de 70 de ani imbracat in albastru si rezolva problema din scurt. Sa fie clar: la renalut, cat timp este alonso, piquet este pion; poa' sa zica fitipaldi ce vrewa muschii lui...