Kovalainen: "Calificarile vor fi foarte importante"

Publicat luni, 30.07.2007 16:16 de Daniel Popescu

Pilotul echipei Renault, Heikki Kovalainen, spune ca Hungaroring se aseamana din puncte multe de vedere cu circuitul de la Monaco.

"Cand am pilotat la Hungaroring in GP2 am aflat cat de greu este sa depasesti si asta inseamna ca, la fel ca la Monaco, este esential sa obtinem o pozitie buna in calificari. Daca vom reusi asta, vom putea avea o cursa agresiva si putem incerca sa castigam puncte"

, a precizat Kovalainen.

Desi in general cursele din Ungaria sunt destul de plictisitoare, finlandezul apreciaza acest circuit, la fel ca si marea majoritate a celor implicati in Formula 1. "Este o cursa foarte solicitanta fizic pentru piloti, pentru ca poate fi foarte cald si nu sunt linii drepte foarte lungi unde sa ai timp sa-ti revii. Virajele vin rapid unul dupa altul, iar pista este foarte valurita si trebuie sa-ti mentii concentrarea pe parcursul celor 70 de tururi. Tuturor ne plac astfel de circuite provocatoare in care simtim ca masina la limita, dar noi incercam sa mergem si mai rapid. Cred ca este un circuit unde pilotii pot face cu adevarat diferenta, si probabil tocmai de aceea este pe placul tuturor", a mai declarat pilotul Renault.

Kovalainen ocupa locul 8 in clasament cu 15 puncte, finlandezul reusind sa termine in puncte in ultimele doua curse in acest sezon, la Silverstone si Nurburgring.