Klien: "Formula 1 se va schimba complet"

Publicat vineri, 24.10.2008 12:47 de Daniel Popescu

Christian Klien considera ca rolul sau de pilot de teste la BMW-Sauber va capata o importanta si mai mare in aceasta iarna, in perspectiva schimbarilor din 2009.

Sezonul 2009 va aduce un val de schimbari majore in regulamentul tehnic al Formulei 1, printre acestea numarandu-se aerodinamica, noua tehnologie KERS, dar si reintroducerea pneurilor slick.

Christian Klien, pilotul de teste al echipei BMW-Sauber, crede ca in acest context rolul sau va fi si mai important in aceasta iarna.

"Ma bucur ca voi putea testa foarte mult. Regulamentul permite din nou sa testezi doua masini in perioada iernii, ceea ce inseamna ca voi parcurge multi kilometri", a declarat austriacul pentru site-ul oficial al echipei sale.

"Tehnologia complet noua din 2009 inseamna ca pilotii de teste vor contribui semnificativ la succesul echipei. Formula 1 se va schimba radical datorita slick-urilor, tehnologiei KERS si eficientei aerodinamice. Fiecare element este o alta necunoscuta, iar asta va avea un mare impact asupra sportului. Obiectivul de a dezvolta masina nu a mai fost niciodata asa de incitanta".