Horner: "Coulthard este mai motivat ca niciodata"

Publicat vineri, 11.01.2008 10:02 de Daniel Popescu

Seful echipei Red Bull, Christian Horner, crede ca veteranul David Coulthard este mai motivat ca niciodata pentru noul sezon de Formula 1.

Chiar daca Coulthard este cel mai batran pilot de pe grila de start, Horner este convins ca scotianul mai are multe de oferit in 2008 atat Formulei 1, cat si echipei sale.

"Motivatia lui David este evidenta si a muncit mult in aceasta iarna, s-a antrenat si probabil este mai motivat ca niciodata sa intre in noul sezon", a declarat Horner. "Asa cum am vazut la testele precedente, cand Michael Schumacher, care este cu doi ani mai in varsta decat Coultahrd, si-a demonstart abilitatile in spatele volanului, varsta nu reprezinta o bariera daca esti motivat si concentrat".

Horner a laudat si eforturile coechipierului lui Coulthard, Mark Webber, care a fost aproape de prima sa victorie cu Red Bull anul trecut. "Am fost extrem de incantat de Webber in 2007", explica Horner. "El s-a alaturat echipei si performantele sale din calificari au fost exemplare. Foarte des ne-a luat prin surprindere cu tururi rapide cre pareau sa vina de nicaieri, chiar daca duminica nu era un tip prea norocos. A fost bine sa-l vedem pe podium la Nurburgring in conditii vitrege, si de asemenea am fi putut asista la prima lui victorie la Fuji. Coulthard si Webber sunt doi piloti foarte puternici, lucreaza bine impreuna si amandoi sunt foarte profesionisti, piloti dedicati Formulei 1 si echipei".

Red Bull Racing va dezveli noul monopost RB4 saptamana viitoare la Jerez cu speranta ca masina va fi mai rapida decat cea de anul trecut si ca va trece peste problemele de fiabilitate din 2007. "Echipa a crescut considerabil pe parcursul ultimelor 18 luni", a declarat Horner. "Investitiile au fost foarte sustinute de cand Red Bull a achizitionat echipa in 2005. Acum este o echipa de dimensiuni rezonabile si asteptam sosirea lui RB4".