Honda forteaza Super Aguri sa-l pastreze pe Davidson

Publicat miercuri, 30.01.2008 10:46 de Daniel Popescu

Honda va pune presiune pe sefii Super Aguri pentru ca acestia sa-l pastreze pe Anthony Davidson in linia de piloti a celei mai mici echipe din Formula 1.

Seful executiv al echipei Honda, Nick Fry, a declarat marti agentiei Reuters ca producatorul de masini intentioneaza sa sprijine in continuare Super Aguri in 2008, insa numai cu conditia sa angajeze piloti care sa le poata oferi un feedback cat mai bun.

Aguri Suzuki, seful Super Aguri, nu a facut un secret din faptul ca este in cautarea unor investitori dupa problemele financiare din 2007, crescand astfel speculatiile ca locul lui Davidson ar putea fi luat de un pilot neexperimentat care sa vina cu "sacosa cu bani". Surse bine-informate au declarat pentru Reuters ca un grup de investitori indieni ar investi bani la Aguri daca Narain Karthikeyan ar semna cu echipa japoneza.

"Le-am cerut celor de la Super Aguri sa aiba piloti de un anumit standard", a declarat Fry la lansarea noii masini Honda. "Pentru a ne asigura ca feedback-ul este consistent, trebuie sa avem oameni de un anumit nivel. Davidson este cu siguranta unul dintre acesti oameni. Personal, nu sunt convins ca pilotul pe care l-ati mentionat (Karthikeyan) ar fi acceptabil pentru standardul nostru".

Super Aguri a fost fondata de fostul pilot Aguri Suzuki in 2005, dupa ce Honda a renuntat la serviciile lui Takuma Sato, decizie ce a provocat un val de nemultumiri in Japonia. In sezonul trecut, echipa a folosit practic masina Honda din 2006 si a castigat 4 puncte, fiind chiar in fata echipei 'mama' cu doua curse inainte de finalul sezonului.

Directorul Super Aguri, Daniel Audetto, a confirmat ca echipa este in cautarea unor investitori. "Discutam cu diferiti oameni, insa in primul rand Honda trebuie sa aprobe. In acest moment am dori sa ramanem cu aceeasi piloti. Takuma Sato este motivul pentru care aceasta echipa exista, iar Davidson este pilotul pe care il prefera Honda".

  • CSABA, miercuri, 30.01.2008 19:36
    pensionare

    Tacuma ar fi bine daca te-aiduce in pensie si ai lasa Formula 1 in pace.Nu-i de tine aici intelege!