De la Rosa se opune egalitatii pilotilor in F1

Publicat miercuri, 30.01.2008 11:06 de Daniel Popescu

Pedro de la Rosa a pus la indoiala politica echipei sale, McLaren Mercedes, de a oferi statut de egalitate celor doi piloti ai sai. Pilotul de teste al echipei britanice a precizat ca, daca ar fi fost in locul lui Ron Dennis, ar fi desemnat un pilot numarul 1.

"Viziunea mea este diferita de cea a lui Dennis"

, a declarat de la Rosa pentru El Mundo Deportivo.

De la Rosa a fost dezamagit ca a ratat sansa de a concura in 2008, in locul sau fiind preferat Heikki Kovalainen. Anul trecut, el a fost un aliat al conationalului sau Fernando Alonso, acesta din urma plangandu-se ca nu a beneficiat de tratament preferential in fata lui Lewis Hamilton, desi era dublu campion mondial. "M-am intreles foarte bine cu el", a declarat de la Rosa referindu-se la Alonso.

"Din punctul meu de vedere, o echipa de Formula 1 trebuie sa aibe un lider si toata lumea ar trebui sa lucreze pentru el, asa cum se intampla in alte sporturi. Acesta este conceptul modern care ar trebui sa guverneze la fiecare echipa".

Spaniolul a precizat insa respecta punctul de vedere al sefului sau. "Am experimentat asta in 2006, cand l-am inlocuit pe Montoya si am primit acelasi tratament ca si Raikkonen".

De la Rosa crede ca Renault va reveni la o forma mai buna in 2008 dupa ce si-au asigurat serviciile lui Fernando Alonso. "Cu siguranta vor imbunatati masina pentru ca stim cu totii cat de mult poate ajuta Fernando", a explicat el.