Heidfeld admite ca noua masina are probleme

Publicat miercuri, 23.01.2008 18:03 de Daniel Popescu

BMW-Sauber nu sunt acolo unde ar trebui sa fie cu noul lor monopost F1.08 si trebuie sa munceasca din greu pentru a rezolva problemele, crede pilotul echipei germane, Nick Heidfeld.

"Anul trecut pe vremea asta lucrurile pareau sa mearga mai bine", a declarat Heldfeld in timpul testelor din Valencia.

"Dar inca nu pot spune ca masina este mai slaba, deoarece stim ce avem de facut. Sunt increzator ca la Melbourne vom fi acolo unde ne asteptam sa fim".

Intrebat ce parere are despre manevrabilitatea masinii, Heidfeld a replicat: "In privinta stabilitatii nu suntem acolo unde am vrea sa fim. Am vazut deja asta saptamana trecuta. Am adus la Valencia cateva imbunatatiri si stim unde trebuie sa lucram. Trebuie sa primim noile componente si cred ca vom imbunatati rapid masina. Sunt cateva parti pe care le-am folosit in tunelul de vant, care insa nu sunt inca implementate pe masina. Dar chiar si fara acestea, ne asteptam sa avem o masina mai stabila".

Heidfeld sustine ca problema masinii este inconstanta stabilitatii masinii pe parcursul unui tur. "Nu vreau sa intru prea mult in detalii, insa stabilitatea masinii are de suferit. Am facut cateva schimbari la setari, iar ajustarile aerodinamice au avut efect, dar masina nu este inca acolo unde am vrea sa fie".

BMW si-au stabilit ca obiectiv pentru acest sezon prima victorie in Formula 1, dupa ce au terminat pe locul 2 anul trecut.