Haug: "Kovalainen a fost subestimat"

Publicat marţi, 08.01.2008 16:46 de Daniel Popescu

Heikki Kovalainen ar trebui sa surprinda pe toata lumea cu rezultatele din acest an pentru ca multi i-au subestimat potentialul aratat in sezonul sau de debut. Acesta este punctul de vedere al directorului de motorsport al companiei Mercedes, Norbert Haug.

"Cred ca Heikki a fost putin subestimat daca ne uitam la rezultatele sale"

, a declarat Haug. "Dezvoltarea sa este impresionanta si a fost pe podium in primul sau an in Formula 1. Nu a avut cea mai buna masina pentru a castiga curse, dar a terminat pe locul 2 o data, iar acesta este un lucru pozitiv. Cred ca avem o linie de piloti buna".

Noul coechipier al lui Kovalainen, Lewis Hamilton, il lauda pe pilotul finlandez si spune ca se vor intelege foarte bine. "Lui Heikki ii place foarte mult masina fara tractiune controlata, ii place la nebunie sa piloteze roata la roata, ii place adevaratul spirit de competitie, iar asta face lucrurile un pic mai usoare", spune Hamilton.

Si, in ciuda problemelor pe care le-a avut anul trecut cu Alonso, Hamilton nu are nimic impotriva sa lupte de la egal la egal cu Kovalainen. "Pentru mine nu este nicio problema. La sfarsitul zilei, avem aceleasi oportunitati. Vreau sa obtin pole positionul, Heikki vrea sa obtina pole positionul, iar daca ma invinge stiu ca a facut o treaba mai buna decat mine. Daca ma invinge vreau sa inteleg de ce si cand revin pe pista vreau sa-l inving cu prima ocazie. Amandoi apreciem locul in care ne aflam si sincer nu vad sa existe vreo problema pe parcursul sezonului".