Hamilton: “Virajul Eau Rouge este coplesitor”

Publicat miercuri, 12.09.2007 17:56 de Daniel Popescu

Liderul clasamentului general, Lewis Hamilton, se pregateste pentru Marele Premiu al Belgiei si face o scurta caracterizare circuitului de la Spa.

“Spa este un circuit despre care lumea a vorbit intotdeauna. Imi place acest circuit, cere un bun compromis in ceea ce priveste set-up-ul pentru liniile drepte si viraje si de asemenea trebuie sa te asiguri ca ai o tractiune suficienta pentru sectiunile mai lente. Totul este sa fii precis. Virajul Eau Rouge este pur si simplu coplesitor, este foarte rapid si este una dintre bucuriile de a fi pilot de Formula 1!”

, a declarat Hamilton.

Pilotul britanic sustine ca are experienta pe acest circuit, dupa cursele desfasurate aici in GP2 in 2005. “Am concurat aici in 2005, prima cursa a fost pe pista umeda, a doua pe pista uscata, asa ca am ceva experienta. De altfel, am castigat a doua cursa. Am testat aici in iulie si am efectuat teste bune cu pneurile Bridgestone. Acum abia astept sa ajung acolo si sa fiu pe circuit intr-o masina de Formula 1”, a mai precizat Hamilton.

Tanarul debutant admite ca situatia din clasament este foarte stransa, insa marturiseste ca nu simte nicio presiune suplimentara. “Situatia in ambele campionate este foarte stransa, iar lumea vorbeste despre presiune, dar aceasta situatia imi da o motivatia suplimentara. Cu siguranta nu simt niciun stres. Mai sunt 4 curse, inclusiv aceasta din Belgia, si le voi lua pe rand si voi incerca sa le castig pe toate”, spune Hamilton.

Englezul conduce in clasamentul pilotilor cu 92 de puncte, fiind urmat de coechipierul sau Fernando Alonso, cu 89 de puncte, si de pilotul echipei Ferrari, Kimi Raikkonen, cu 74 de puncte.

  • miri, miercuri, 12.09.2007 18:03
    damn

    speram sa nu mai apara stirea asta :D