Hamilton: "Obiectivul rămâne să câştig puncte în fiecare cursă"

Publicat luni, 21.05.2012 15:44 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton susţine că va continua strategia de a obţine cât mai multe puncte în fiecare cursă, întrucât are în continuare şanse la titlu chiar dacă nu a obţinut nicio victorie.

Lewis Hamilton nu se numără printre cei cinci piloţi care au câştigat curse în primele cinci etape ale noului sezon, însă pilotul echipei McLaren ocupă locul trei în clasamentul general la numai 8 puncte în spatele liderilor Fernando Alonso şi Sebastian Vettel.

Acest lucru se datorează rezultatelor constant bune obţinute în fiecare cursă, o strategie pe care britanicul a adoptat-o încă de la începutul anului după numeroasele incidente în care a fost implicat în 2011. În plus, el este determinat să continue cu această strategie, întrucât în opinia sa obţine ceea ce şi-a propus.

"Am câştigat puncte în fiecare cursă şi sunt la numai 8 puncte de prima poziţie a clasamentului. Asta este foarte încurajator şi este reconfortant să văd că abordarea mea da rezultate. Este important să nu pierdem din vedere faptul că, deşi principalul obiectivul obiectiv este victoria, consecvenţa şi obţinerea unor puncte decente este în prezent cel mai bun mod de a aborda acest campionat", a declarat el.

În plus, Hamilton este nerăbdător să concureze pe circuitul de la Monaco, pe care îl consideră unul rapid în ciuda vitezei lente cu care se concurează.

"Monaco este un circuit foarte special. Chiar dacă are cea mai mică viteza medie dintre toate circuitele pe care le vizităm într-un sezon, întotdeauna pare foarte rapid. Asta se întâmplă pentru că acceleraţia este atât de rapidă, iar zidurile sunt foarte apropiate. Nu există niciun loc pentru eroare", a mai precizat el.

Via | BBC Sport

  • Simona, luni, 21.05.2012 22:23

    credeam ca obiectivul lui Hamilton e sa castige titlul mondial !!!!! e doar un TAXIMETRIST daca obiectivul lui e doar sa castige puncte in fiecare cursa !!! pun pariu ca vor fi cel putin doua curse in care nu va lua nici un punct :)