Ferrari anunţă noi update-uri pentru Canada

Publicat luni, 21.05.2012 16:44 de Daniel Popescu

Ferrari va introduce noi configuraţii pentru aripile faţă şi spate în Canada şi va modifica din nou sistemul de evacuare.

Scuderia Ferrari a obţinut locul doi în Marele Premiu al Spaniei prin Fernando Alonso după ce inginerii au introdus o gamă diversificată de update-uri, ca urmare a unui debut modest de sezon.

Echipa a anunţat însă prin vocea directorului tehnic Pat Fry că vor urma şi alte îmbunatăţiri ale monopostului F2012, pentru ca echipa să poată ajunge în ipostaza de a lupta cu regularitate pentru victorii. Pentru început sunt vizate noi configuraţii pentru cele două aripi care vor fi introduse cu ocazia cursei de la Montreal din 10 iunie, iar ulterior vor exista unele modificări şi la sistemul de evacuare.

"Pentru Monaco avem câteva update-uri foarte mici care vor aduce mai multă forţă de apăsare aerodinamică pentru monopost, dar lucrul cu adevărat interesant acolo este modul în care fiecare monopost foloseşte pneurile. Va fi o muncă continuă pentru update-uri, aşa cum face toată lumea în aceste zile."

"Avem o aripă spate diferită şi un nou pachet pentru aripa faţă pentru Canada, care va avea un nivel uşor diferit al forţei de apăsare aerodinamică. Iar apoi muncim la sistemul de evacuare. Vor fi mai multe versiuni pe care le vom testa. Am învăţat multe la începutul anului în înţelegerea problemelor pe care le-am avut şi am avut o nouă încercare la Mugello", a explicat britanicul.

După primele cinci curse, Alonso este la egalitate de puncte în fruntea clasamentului general cu Sebastian Vettel.

Via | Ferrari