Hamilton, incantat de avansul fata de Massa

Publicat sâmbătă, 11.10.2008 09:44 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton a fost foarte bucuros dupa pole positionul reusit la Fuji, cu atat mai mult cu cat Felipe Massa va pleca doar de pe locul 5.

Hamilton a luat o optiune importanta pentru titlul mondial dupa ce a reusit sa ii invinga pe cei de la Ferrari in calificarile de la Fuji.

Cel mai important este insa ca Massa va pleca doar de pe locul 5, astfel incat englezul are mari sanse sa-si consolideze prima pozitie in clasamentul general.

"Am avut o sesiune de calificari buna, foarte diferita fata de cea din Singapore"

, a declarat Hamilton. "Nu am avut nicio problema in Q2, dar primul tur nu a parut sa fie prea bun. Kimi era chiar in fata mea, dar in ultimul tur am parcurs bine toate sectoarele si am reusit. Echipa a facut o treaba fenomenala, fara ei nu am fi fost aici".

Hamilton spune ca echipa si-a conturat strategia in Q3 si este incantat ca va pleca din fata celor piloti de la Ferrari. "Cand am ajuns in Q3 ne conturasem deja strategia si am crezut ca vom fi competitivi si ca vom obtine o clasare buna pentru cursa, dar in calificari nu trebuie sa faci greseli, asa ca poate fi foarte dificil. Suntem in forma buna aici si este minunat ca plecam din fata celor de la Ferrari. Daca maine vom putea aplica strategia, totul ar trebui sa fie bine".

Hamilton a obtinut sambata al saselea pole position din acest sezon si al doilea consecutiv pe circuitul de la Fuji.

  • ally_great, sâmbătă, 11.10.2008 09:53
    Hamilton

    WE ARE THE CHAMPIONS!

  • crismar56, sâmbătă, 11.10.2008 09:58
    @ally_great

    A functionat bine veioza,dar cred ca a avut becuri de la Fieni:-) Stii ca la Fieni se fac becuri. Si aici veiozele lumineaza bine saptamana asta. Bafta!

  • ally_great, sâmbătă, 11.10.2008 10:09
    crismar56

    Nu conteaza de unde provin becurile la veioze, conteaza unde si cand, dar mai ales CINE le pune in functiune. :))

  • SpeedGeorge, sâmbătă, 11.10.2008 10:23
    @alyy :)

    lasati glumele cu veiozele !cine rade al urma rade mai bine :D !haideti sa ne concentram pe F1 ca m-am plictisit de veiozele voastre ...p.s:hamilton e bun,intr-adevar !felicitari pt. Pole !

  • michelle_b, sâmbătă, 11.10.2008 10:37
    @SpeedGeorge

    desi nu sunt ally ... trebuie sa te informez ca veioza nu e o gluma ! si asta s-a dovedit deja! daca tu nu crezi, e treaba ta (as putea fi putin rautacioasa si sa spun ca se vede ca nu crezi, de aceea nu esti intre primii 10 :P). cit despre cine ride la urma ...intotdeauna ride singur :P

  • hellena, sâmbătă, 11.10.2008 11:07
    Veioze si lampadare...

    Unii au reusit sa mai inainteze astazi, altii au scazut in clasament dupa calificari (cu un ochi rad si cu altul plang...) dar totusi este pasionant ! Eu poate sunt mai neadaptat(a) la expresia "veioza" si deja ma enerveaza aceasta sintagma ce se foloseste intens. Fara sa par(a) ciudat(a) nu inteleg exact ce se doreste prin folosirea ei (cred ca am lipsit la acea zi memorabila in care s-a introdus in texte...). Ca sa nu supar pe nimeni (mai ales pe michelle_b !), poate are cineva "mila" si incerca sa-mi dea o definitie a "veiozei"... (banuiesc ce inseamna, dar prea se vorbeste despre ea, ca si cum ar fi pilot sau echipa in Formula 1) si sper sa nu va par aiurea cu ceea ce am scris.

  • ctlnmihai, sâmbătă, 11.10.2008 11:16
    @michelle

    eu n-am avut nevoie de veioza..am visat-o pe Tamara :D

  • ctlnmihai, sâmbătă, 11.10.2008 11:19
    Observatie

    Observ k barbatii devin o minoritate pe site-ul acesta :D

  • michelle_b, sâmbătă, 11.10.2008 11:42
    @ctlnmihai

    Observi gresit (poate nu esti foarte atent la ceea ce se posteaza si de aceea ti se pare asta) (parantezele si semnele "&" sunt de mare importanta in context). Dak ai fi atent ai observa ca doar ally si cu mine "obosim" in mod constant audienta site-ului! deci, nu suntem majoritare :P. Si dak ai visat-o pe Tamara pe ce loc e echipa ta in etapa :P ?

  • michelle_b, sâmbătă, 11.10.2008 11:49
    @ctlnmihai

    Te rog sa citesti ultimul meu comentariu la: http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/15443/antrenamente-2-glock-produce-surpriza-la-fuji.html. multumesc :D

  • ctlnmihai, sâmbătă, 11.10.2008 11:54
    @michelle

    Nu te supara glumeam doar :)) In conferinta de presa Hamilton ar fi fost intrebat de catre un ziarist daca stie k stewarzii ar investiga un posibil incident intre el si Nelson Piquet intamplat in calificari..

  • ctlnmihai, sâmbătă, 11.10.2008 12:00
    @michelle

    http://www.autosport.com/news/report.php/id/71322 ..sper sa ma ierte admin-ul dar nu mi-a permis site-ul sa pun pe forum aceasta conferinta -prea multe caractere:)

  • michelle_b, sâmbătă, 11.10.2008 12:01
    @hoyad

    Daca nu mi-ar fi teama ca vine Dani si ma cearta, sincer ti-as explica cu "veioza", dar ptr ca imi e teama de Dani ;) pot doar sa iti spun ca eu nu o sa o mai folosesc. nu de alta, dar nu as vrea pentru nimic in lume sa fi nervos non-stop, doar suntem prieteni vechi ... :D Si tare as vrea sa imi spui daca chiar crezi ca eu sunt suparacioasa site-ului sau dc ai zis ca "mai ales pe michelle_b" ? nu de alta, dar eu credeam ca sunt clown-ul site-ului - si "comentatoarea" sefa =)) ...

  • michelle_b, sâmbătă, 11.10.2008 12:05
    @ctlnmihai

    ce-aveti azi toti, fratilor cu supararea mea ???? si dc sa ma supar ? iti explicam ca nuesti atent la detalii deloc si ca aproape intotdeauna aparentele inseala :D (acum cred ca te-am bagat total in ceata :P). si nu mi-ai raspuns la intrebarea cu Tamara ...

  • ctlnmihai, sâmbătă, 11.10.2008 12:11
    @michelle

    Daca ma gandesc numai la Tamara cum naiba sa fiu atent?:D Da ,imi place si tamara a lui andries :D

  • hellena, sâmbătă, 11.10.2008 12:14
    @michelle_b

    Doamne fereste ! Ar fi ultimul lucru sa ma supar pe tine, de aceea am scris in paranteza ca nu vreau sa te superi, deoarece nu intelegeam fenomenala "veioza" sau poate ma fac ca nu vad beculetele aprinse... In rest cred ca maine (culmea "barbatilor...) v-a castiga etapa de Automarket ... o fata si cred ca o cunosc ! Asta ca sa intaresc la ce se spune ca au disparut barbatii de pe aici...!

  • michelle_b, sâmbătă, 11.10.2008 12:40
    @hellena

    Cred (de fapt, stiu) ca prin declaratia de mai sus ti-ai "semnat" o sentinta de "ura pe viata" a cuiva =)) =)) =)). Si ca sa nu ramai solo, te sustin, spunand ca si eu sper ca va castiga o fata maine, si, da, si eu stiu despre cine e vorba si I'm looking forward to it ! Tot asa de bine stiu ca ai habar despre ce e vorba in obiectul cu "V" care te enerveaza si, daca promiti ca Dani nu ma cearta iti explic despre ce e vorba. In alta ordine de idei, astept cu multa nerabdare cursa de maine si sper ca se va ridica la inaltimea asteptarilor ! Si nu mi-ai spus daca am avut sau nu "gura rosie" ? Happy ?

  • michelle_b, sâmbătă, 11.10.2008 12:42
    @ctlnmihai

    =)) ti-am zis ca nu esti atent ? Intrebarea era: pe ce loc ai echipa in etapa ?

  • hellena, sâmbătă, 11.10.2008 12:50
    michelle_b

    Eu nu pot sa-ti promit daca te v-a certa Dani sau nu, dar as sa cunosc versiunea ta. Despre gura "rosie" pot sa-ti spun ca nu a fost asa ..., insa maine se profileaza o mare surpriza in cursa si implict in clasamentul de etapa al concursului ! Sa spun ca asa imi indica "felinarul" (am ales acest termen in ciuda "lampadarului" !) meu...?

  • ctlnmihai, sâmbătă, 11.10.2008 12:51
    @michelle

    Michele draga nu particip la concurs M-am inscris pe site prea tarziu..Oricum Mclaren a organizat pe site-ul oficial un concurs asemanator grand prix league competition particip la acela