Hamilton a ramas fara permis pentru o luna

Publicat marţi, 18.12.2007 16:57 de Daniel Popescu

Pilotul echipei McLaren Mercedes, Lewis Hamilton, a ramas fara permis dupa ce a depasit limita legala de viteza in Franta, a confirmat marti un purtator de cuvant al politiei franceze.

Britanicul in varsta de 22 de ani nu va putea conduce o luna de zile dupa ce a fost inregistrat cu 196 de km/h in momentul in care se afla la volanul unui Mercedes pe o autostrada in nordul orasului francez Laon. Limita de viteza pe autostrazile din Franta este de 130 km/h.

"Si-a recunoscut greseala imediat si a fost foarte politicos", a declarat purtatorul de cuvant al politiei, adaugand ca Hamilton a spus in apararea sa ca austrada era 'foarte libera' in acel moment. "Este o sectiune de autostrada care este folosita regulat de strainii care conduc cu viteza", a adaugat purtatorul de cuvant.

Pe langa faptul ca a fost amendat cu 600 de euro, Hamilton va aparea in fata unui tribunal din Laon in luna ianuarie. Masina, care in acel moment i-a fost confiscata, a fost recuperata luni de unul dintre prietenii pilotului.

Reactia oficiala a team-ului condus de Ron Dennis nu a intarziat sa apara. "McLaren a fost instiintata ca Lewis a fost oprit pentru depasirea vitezei legale in Franta cand conducea in timpul sau privat", a declarat un purtator de cuvant al McLaren. "Intelegem ca a primit o amenda si ca nu poate conduce in Franta timp de o luna".

  • kimi, marţi, 18.12.2007 18:09
    lewis

    da-l dreq.....pacat k nu i-o luat super licentza

  • mihai, marţi, 18.12.2007 21:05
    hamilton

    daca a avut podea a calcato pana la fud nu ia fost fica de accydent daca murea am fy ramas fara el p