Glock: "Toyota nu va fi in frunte in 2008"

Publicat luni, 11.02.2008 13:48 de Daniel Popescu

Timo Glock crede ca Toyota nu a reusit sa reduca diferenta fata de echipele din frunte cu noua masina, chiar daca este convins ca TF108 reprezinta un pas inainte fata de predecesorul sau.

"As putea spune ca toate celelalte echipe fac de asemenea cate un pas inainte", a declarat Glock. "In cazul nostru, cand comparam masina din 2008 cu cea din 2007, am facut cu siguranta un pas in directia cea buna, dar pe de alta parte si celelalte echipe au progresat. Asa ca practic in acest moment nu am facut niciun pas in fata pentru ca diferentele fata de echipele de top sunt asemenatoare"

.

Pilotul german considera insa ca echipa mai are timp pentru a imbunatati masina pana la prima cursa a sezonului din Australia. "Am schimbat complet conceptul din jurul aerodinamicii. Cred ca Formula 1 este foarte complexa pentru a o intelege de la o zi la alta. In acest moment muncim pentru a intelege cat mai repde masina si pentru a fi competitivi in Australia. Dar cred ca marea diferenta va fi reprezentata de ceea ce putem face pe parcursul anului", a precizat Glock.

Desi afirma ca diferenta fata de lideri nu s-a modificat semnificativ, Glock sustine ca noua masina prezinta multe imbunatatiri fata de monopostul de anul trecut. "Masina este mult mai stabila in momentele de franare, dar pana la urma cred ca am facut imbunatatiri in toate privintele", a incheiat pilotul echipei Toyota.