Force India spera sa dezvaluie curand furnizorul de motoare

Publicat miercuri, 29.10.2008 14:00 de Daniel Popescu

Vijay Mallya spera sa poata dezvalui in curand numele furnizorului de motoare al echipei Force India pentru sezonul viitor, dupa negocierile avansate cu Mercedes.

McLaren Merccedes este in negocieri avansate cu Force India pentru furnizarea intregului tren de rulare in sezonul 2009, iar proprietarul echipei indiene, Vijay Mallya, spera sa faca un anunt oficial in acest sens cat mai curand.

"Cautam un pachet pentru anul viitor si sper sa pot anunta o intelegere foarte curand"

, a declarat Mallya.

"Ma voi asigura ca echipa mea are cea mai buna optiune pentru motor, tren de rulare si KERS pentru a avea un start bun si pentru a castiga punctele care ne-au ocolit in acest sezon".

Problema echipelor care nu isi construiesc singure monoposturile nu este clarificata inca pentru sezonul 2010, motiv pentru care orice intelegere in acest sens este incerta. Force india a utilizat motoare in acest sezon, iar Mallya s-a declarat foarte multumit de calitatea unitatilor italiene.

"Un lucru este sigur: daca am reusit sa ne descurcam intr-o maniera onorabila, asta s-a intamplat datorita motoarelor Ferrari. Motoarele sunt cele mai bune componente ale masinii noastre. La fel de adevarat insa este ca Ferrari si Mercedes sunt cel mai bune optiuni pentru 2009", a precizat el. "Au fost discutii cu constructorul german, pot confirma asta, dar sper sa continuam sa concuram cu un motor construit la Maranello".

Mallya a admis ca este mujltumit de progresul inregistrat de Force India in 2008, desi este frustrat de faptul ca echipa nu a reusit inca sa castige niciun punct. "Am dat echipei toate resursele pe care le-au solicitat si ma asteptam la o imbunatatire substantiala. Asa cum arata statisiticile, am imbunatatit si acum suntem mai aproape de plutonul de mijloc, dar progresul nostru s-a incetinit in a doua jumatate a sezonului. Comparativ cu alte echipe, nu am progresat la fel de mult ca ele, dar sincer sa fiu dupa cursa din Ungaria am luat decizia de a oferi resursele pentru 2009".

  • michelle_b, miercuri, 29.10.2008 14:46
    admin

    NOT AGAIN PLS !!! Cred ca acum "pe final" chiar doarme grila cea renumita. Sau aplicarea ei .... sau am obosit eu intelegind (si asta e posibil :P) ....Te rog sa citesti declaratia lui Mallya si ceea ce a aparut in presa: "I have asked for the entire drivetrain and KERS package from both. Ferrari are not very sure that they can give me the entire drivetrain. At the end of the day what sense does it make for me to have a great engine, a great KERS system, and a gearbox that's tentative? That's why I said go for the whole hog, a good tried and proven and tested package from the top two teams. And that's what I'm seeking to achieve." Mallya insists Ferrari will have no hard feelings should Force India opt to go with McLaren next year. "Ferrari and us are very, very close friends, we have an excellent relationship "Beyond that I think there is a very positive and friendly spirit on either side, and so they will not be any acrimony or any wilful enforcement of a contract." "The Indian billionaire confirmed earlier this month that he was in talks with both Mercedes and current engine supplier Ferrari over a technical partnership for next year, with a Mercedes tie-up believed to be the most likely option." Si te rog sa imi spui cum de nu s-au punctat macar egal cei doi constructori ? si pls nu spune ca din cauza "pot spera" pentru ca partea de mai sus lipseste ... multumesc

  • cobra, miercuri, 29.10.2008 15:35
    propunere

    propun ca pt sezonul viitor sa fie interzisa inscrierea mai multor utilizatori de pe acelasi ip/calculator.............dovada clara fiind userul crismar care joaca cu 2 echipe abbele in fruntea clasamentului etapei

  • ally_great, miercuri, 29.10.2008 17:04
    @cobra - offtopic

    cf regulamentului se pot conecta 3 useri de la acelasi pc, deci nu vad ce te opreste si pe tine sa ai inca 2 echipe?!

  • horted, miercuri, 29.10.2008 17:22
    ally_great tot off topic

    conform regulamentului :"2.2 Un participant are dreptul sa-si inregistreze o singura echipa. In cazul in care exista mai multi jucatori ce acceseaza jocul de la acelasi calculator, la inscrierea celui de-al doilea user, acesta va specifica in formularul de inscriere numele celorlalti useri care utilizeaza acelasi calculator". Deci faptul ca o persoana are 3 echipe este CONTRAR REGULAMENTULUI!!! Din cate am inteles la inceputul sezonului de la Mircea Mester a fost facut acest artificiu pentru a permite celor care au un singur calculator acasa sa poata juca mai multi membri ai familiei. Folosirea smecheriei cu sora, sotia, fratiorul este dupa parerea mea un abuz care speram sa fie controlat intr-un fel de Automarket, dupa cum fusese vorba la inceput. Poate la anul?

  • cobra, miercuri, 29.10.2008 17:29
    @horted

    thx for support brasovene

  • crismar56, miercuri, 29.10.2008 18:14
    @horted;cobra

    Va dati seama ca sunteti penibili?????? Normal ca sunt doua persoane total diferite, cu doua CNP diferite pentru ca altfel nu ne puteam inregistra. Daca denumirea echipelor nu se asemana asa mult nu mai stiati si nu va mai agitati atat, dar suntem Cristina si Cristian asa ca ne-a iesit un nume de echipa destul de asemanator. Nu cred ca este o problema cu ce ati sesizat voi. Nu se pun punctele dublu pentru ca suntem cu doua echipe, deci punctele sunt la fel la si la voi, pentru fiecare stire. Le-am adunat cu munca, nu le-am furat si nici nu ne-au fost facute cadou. SA AUZIM DE BINE! ASTEPT REPLICA.

  • ally_great, miercuri, 29.10.2008 23:16
    @ horted - off topic again

    Am o singura echipa, la fel ca si tine. Faptul ca administrez ocazional inca 2 echipe, e total alta treaba..si nu ma feresc chiar sa le numesc pt ca se poate verifica ca nu avem nici o legatura like brothers & sisters ( e vb de cazma si radcargt08). Pt ca regulamentul a permis "extensia" de utilizare a aceluiasi calculator, mai multi useri si-au facut cate 2-3 echipe, iar crismar daca nu ar avea acelasi nume al echipelor nici nu v-ati da seama ca el le administreaza pe amandoua! Right? Sistemul de securitate al Automarket functioneaza cum toti ne-am dat seama pe parcursul a 7 luni de cand stam zi de zi aici. Sa nu se inteleaga ca vreau sa iau apararea sau sa fiu avocatul cuiva, dar toti muncim (si se vede) pt puncte si pt a obtine rezultate. Se stie ca doar 1 e locul castigator , iar 2 e primul care pierde (cum zicea Senna). Bafta!

  • ally_great, miercuri, 29.10.2008 23:18
    Replica crismar56

    Be the BEST ... continuarea o stii tu!

  • marianescu, joi, 30.10.2008 00:25
    SUBSCRIU, michelle!

    Total aiurea punctajul la stirea asta... as zice mai de graba totatl "pe langa"! It is just me, sau trebuia de fapt punctat invers?

  • horted, joi, 30.10.2008 08:50
    @ally_great off topic la off topic rau de tot!

    Te rog sa citesti ce ai scris in primul post: "...deci nu vad ce te opreste si pe tine sa ai inca 2 echipe?! " si acum te rog sa citesti ce ti-am raspuns eu. Scurt. Trebuie sa mai zic ceva? A fost vorba de crismar in ce am scris eu? NU. E bine totusi ca unele lucruri sa aiba limite. Poate pentru asta s-au inventat regulamentele si legile. Bafta.

  • michelle_b, joi, 30.10.2008 10:09
    marianescu

    It's not just you ... it's me 2 :P. (hmm ... I'm concerned now, we're a team again ? should I be concerned or it's ok ?:D). Dar ieri asa a fost "moda" ca McLaren sa fie mai putin punctata deci Ferrari. Stai sa vezi azi! Astazi cei cu Ferrari o sa sufere ... Si daca vrei sa ramai "sound minded" renunta sa cauti logica. Aici evidentul nu are putere asupra opiniei, interpretarii, dorintei, toanelor, bla bla etc. Accepta si gata ... Asta in cazul in care nu esti vreo zodie cu "coarne" deosebit de incapatinata :P