FIA exclude fuziunea între WRC şi IRC

Publicat marţi, 08.06.2010 12:07 de Daniel Popescu

FIA a anunţat că nu ia în calcul o posibilă fuziune intre Campionatul Mondial de Raliuri şi Intercontinental Rally Challenge.

La sfaristul lunii martie au apărut primele informaţii potrivit cărora FIA analizează oportunitatea de a realiza o fuziune intre Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) şi Intercontinetal Rally Challenge (IRC) pentru a creşte interesul fanilor şi al presei pentru raliuri.

Cu toate acestea, Jean Todt, preşedintele FIA, a anunţat că cele două competiţii sunt incompatibile din cauza faptului că au targeturi şi obiective diferite.

"Din câte ştiu, există un singur Campionat Mondial de Raliuri şi nu este responsabilitatea FIA de a fi implicată în altă categorie, cu excepţia regulamentului şi a siguranţei. IRC fac o treabă bună, dar ei nu au nicio legătură cu Campionatul Mondial de Raliuri. IRC este o competiţie complet privată şi comercială", a declarat francezul, referindu-se la faptul că IRC este o competiţie iniţiată şi promovată intens de postul de televiziune EuroSport.

Todt a analizat şi situaţia calendarului WRC pentru sezonul 2011, afirmând că există şanse minime că programului Campionatului Mondial de Raliuri să nu se intersecteze cu cel din Formula 1, din cauza numărului ridicat de evenimente de pe parcursul unui sezon.

"Nu cred că are vreo importanţă dacă avem în acelaşi timp o cursă de Formula 1 şi o etapă de WRC. Dacă putem evita acest lucru, o vom face. Dar avem 20 de Mari Premii şi 15 raliuri, iar un an are 52 de săptămâni. Nu poţi evita să ai o cursă de F1 şi un raliu în acelaşi timp", a adăugat el.

Alternarea curselor de Formula 1 cu etapele din WRC ar fi putut asigura, cel puţin teoretic, o audienţă mai bună pentru Campionatul Mondial de Raliuri.

Via | Autosport | MaxRally