FIA a facut publica scrisoarea trimisa pilotilor de la McLaren

Publicat vineri, 07.09.2007 15:34 de Daniel Popescu

FIA a raspuns speculatiilor referitoare la natura noilor informatii legate de scandalul de spionaj in care sunt implicate echipele McLaren si Ferrari.

FIA le-a solicitat pilotilor Fernando Alonso si Lewis Hamilton, precum si pilotului de teste Pedro de la Rosa, sa prezinte orice dovezi pe care le au in legatura cu investigatiile in acest caz dupa ce FIA a aflat de un schimb de mail-uri referitor la set up-ul masinilor Ferrari.

Iata continutul scrisorii trimisa de FIA pilotilor de la McLaren: “Veti aprecia ca este datoria tuturor competitorilor sa se asigure de corectitudinea Campionatului Mondial de Formula 1. Este imperios necesar ca, in cazul in care aveti asemenea informatii, sa ni le aduceti la cunostinta fara intarziere.

Va pot confirma ca toate informatiile pe care ni le veti furniza nu vor fi folosite impotriva voastra. Totusi, in cazul in care mai tarziu se doveste ca ati fost in posesia unor informatii relevante veti suporta consecintele”.

Pedro de la Rosa si Fernando Alonso au raspuns cererii FIA la inceputul acestei saptamani, oferind informatii care au dus la convocarea Consiliului Mondial pe 13 septembrie.

  • [email protected], sâmbătă, 08.09.2007 12:34
    corectitudine in f1

    foarte bine,mi se pare corect ce au facut cei doi piloti

  • afy, sâmbătă, 08.09.2007 13:32
    nu se va afal adevarul

    corect ar fi sa se faca public daca s-au folosit informatii furate de la o alta echipa, iar cei care au beneficiat de informatii pe care le-au dobandit in mod fraudulos, sa fie penalizati