Ferrari testează o nouă aripă faţă pentru monopostul din 2012

Publicat vineri, 14.10.2011 13:14 de Daniel Popescu

Ferrari evaluează în Coreea de Sud o aripă faţă pe care intenţionează să o folosească în sezonul 2012, alături de o nouă suspensie spate.

Ferrari respectă programul trasat pentru ultima parte a sezonului şi a adus în Coreea de Sud o nouă aripa faţă, aparent inspirată după modelul Red Bull Racing, pe care o va evalua la sfârşitul acestei săptămâni ca parte a dezvoltării monopostului pentru sezonul 2012.

Potrivit unor informaţii neoficiale, monopostul Scuderiei de anul viitor a primit numele de cod 663, iar Nikolas Tombazis, şeful departamentului de design, a confirmat recent această strategie.

"Aripa faţă reprezintă o abordare diferită în ceea ce priveşte modul de funcţionare. Prin urmare, putem încerca să învăţăm imediat cât mai mult posibil", a precizat grecul.

În plus, presa italiană speculează că noul monopost al Scuderiei Ferrari va avea un ampatament mai lung şi o poziţie mai înaltă pentru pilot, pe lângă o suspensie spate inspirată de asemenea de la Red Bull. Ferrari insistă de mai mult timp că monopostul pentru sezonul 2012 va fi unul radical schimbat, aceasta fiind abordarea echipei pentru a începe în forţă campania pentru cucerirea titlului mondial.

Via | GMM

  • mobius, vineri, 14.10.2011 14:52
    revolutie...

    In comentariul de mai sus, sunt deja mentionate doua componente pe care Ferrari le copiaza de la Red Bull. Ar fi doua lucruri de spus: 1. nu pot sa-mi imaginez cat de revolutionar va fi monopostul Ferrari de anul viitor si 2. culmea ar fi ca aceste copieri pe care Ferrari le face, sa duca la descalificarea echipei pentru ca elementele respective contravin regulamentului.