Ferrari: "Rezultatul din Coreea nu reflectă adevăratul potenţial"

Publicat marţi, 18.10.2011 10:45 de Daniel Popescu

Ferrari susţine că monopostul a avut performante bune pe circuitul din Coreea de Sud, însă evenimentele din timpul cursei l-au împiedicat pe Fernando Alonso să lupte pentru podium.

Ferrari a încheiat Marele Premiu al Coreei de Sud pe locurile cinci şi şase prin Fernando Alonso şi, respectiv, Felipe Massa, la capătul unei curse în care spaniolul a renunţat pe final să mai lupte cu Jenson Button.

Oficialii echipei italiene susţin însă ca monopostul 150 Italia a avut performante bune şi ca rezultatul nu reflectă adevăratul potenţial.

"Rezultatul final nu arata întreaga imagine. Ritmul de cursa al piloţilor a fost la acelaşi nivel cu al celor mai buni atunci când au avut circuitul liber în faţă. După ce s-au trezit în spatele lui Nico Rosberg după primul pitstop s-a creat o diferenţă între cele două monoposturi Ferrari şi trio-ul Lewis Hamilton - Mark Webber - Jenson Button, motiv pentru care a fost imposibil să luptăm pentru a termina pe podium. Imediat ce l-au depăşit pe germanul de la Mercedes adevăratul potenţial al monopostului a ieşit la iveală, dar era deja prea târziu", precizează oficialii Ferrari.

Între timp, Alonso a oferit şi câteva explicaţii cu privire la comentariul făcut în ultimele tururi, când şi-a informat echipa care renunţă la încercarea de a-l ataca pe Button.

"La un moment dat am fost foarte aproape de zid. Am intreabt echipa câte tururi mai sunt şi mi-au spus că două, moment în care am replicat că nu pot să fac depăşirea în numai două tururi", a precizat spaniolul pentru BBC.

Via | Ferrari | BBC Sport

  • xyz, marţi, 18.10.2011 20:23

    Daca teoria nu corepunde cu realitatea modificam realitatea. Nu inteleg de ce Ferrari se incapataneaza sa il tina pe Domenicali in actualul post.