Ferrari pregăteşte un update aerodinamic pentru Singapore

Publicat vineri, 17.09.2010 10:23 de Daniel Popescu

Ferrari va introduce un update aerodinamic în Marele Premiu al statului Singapore menit să-l menţină pe Fernando Alonso în lupta pentru titlul mondial.

Fernando Alonso a revenit în lupta pentru titlul mondial în urma victoriei obţinute duminică la Monza, însă mai are de recuperat 21 de puncte pentru a deveni lider în clasamentul general.

Pentru a-şi îndeplini acest obiectiv, Ferrari a anunţat introducerea unui nou update aerodinamic pentru cursa de la Singapore de la sfârşitul saptamnii viitoare.

"Acest rezultat înseamnă că lupta pentru titlu este complet deschisă şi dacă echipa poate obţine performanţe perfecte la următoarele cinci curse, atunci un vis poate deveni realitate. Totuşi, pentru a obţine acest lucru, nu putem să ne culcăm pe lauri, nici măcar o secundă. De fapt, avem nevoie de mai multă concentrare. F10 s-a dovedit a fi un monopost competitiv pe un circuit precum Monza şi un nou pachet, în special aerodinamic, este aşteptat pentru cursa de la Singapiore, de unde sperăm să ne întoarcem din nou victorioşi", se precizează într-un comunicat de presă al Scuderiei Ferrari.

Dacă la piloţi şansele la titlu sunt realiste, nu acelaşi lucru este valabil şi în lupta pentru trofeul dedicat constructorilor. Ferrari este pe locul trei şi are un deficit de 60 de puncte fata de Red Bull Racing şi de 57 de puncte fata de McLaren.

Via | Ferrari

  • Enzo, vineri, 17.09.2010 11:08
    Ferrari

    Asa. Forza FERRARI!

  • VJohann, vineri, 17.09.2010 11:16
    cand ai bani

    baniiiiiii, ce nu faci cu bani

  • baronu_albastru, vineri, 17.09.2010 13:58
    sanse la titlu

    Cele mai mari sanse le are McLaren, are 2 piloti excelenti si poate cea mai buna masina in cursa. La RBR daca aveau piloti buni si nu un copil si un pilot acum aveau 100 depuncte avans. Ferrari mai are sanse numai la piloti,la constructori nu prea cred.

  • dmd, vineri, 17.09.2010 15:32

    O dezvoltare agresiva a mopostului + 0 greseli= Fernando Alonso Campion

  • fernando a., vineri, 17.09.2010 15:58

    Da, forza Ferrari tineti-o tot asa. Bafta Alonso.

  • DRAKo, vineri, 17.09.2010 20:14
    Ferari ar trebui sa mai astepte o cursa

    Se cam grabesc baietii cu declaratiile, Ar fi bine sa fie mai rezervati pentru ca, cel putin inainte de Singapore, nu sunt marii favoriti la titlu. Sa nu uitam ca ultimele 2 curse McLaren a concurat doar cu cate un pilot si doar asa alonzo a reusit sa mai reduca din diferenta. Mingea e rotunda, la fel e si cu ghinionul, vine si pleaca, sunt sigur ca ghinionul va trece si pe la echipa rosie, la Singapore un accident (alonzo in zid sau poate Masa?! un nou crashgate???), in Brazilia poate o fumigena rosie si uite asa se naruiesc ultimele sanse ferari. Sa mai asteptam baieti, nu zic ca nu aveti inca sanse, dar fiti mai rezervati. dmd- "O dezvoltare agresiva a mopostului + 0 greseli= Fernando Alonso Campion" - ai uitat sa pui 0 motoare! :)

  • jony, vineri, 17.09.2010 20:45
    DRAK0

    domnule dar tu ai o problema cu ferrari ? sau esti bolnav

  • DRAKo, vineri, 17.09.2010 22:45
    jony

    In primul rand nu sunt domn, sunt doar un simplu taran! Incercand sa-ti raspund la intrebarea pusa: depinde! Ce preferi?

  • popicul, sâmbătă, 18.09.2010 08:33
    drako !

    Chiar daca este evident ca esti usor tendentios sa stii ca ghinion a fost destul la Ferrari anul acesta. Poate ca cei de la RBR au avut mai mult ca ei ( ca si prostioarele si defectele stupide la frane si in alta parte le putem pune aici). Sigur cei mai norocosi au fost cei de la McLaren (ca ei au profitat de conjuncturi si uneori au fortat nota ) asa ca daca e vorba de ghinion vezi pe unde ar fi randul sa sara !

  • Diesel, sâmbătă, 18.09.2010 10:07
    Drako

    Nicio emotie legata de motoarele Ferrari. Sunt convins ca strategia echipei vis a vis de motoare va reusi. Cu ceva sansa Fernando se poate bate pt titlu. Dar cum nu suntem la un turneu de sah, se poate intampla orice. Peroratiile si dorintele unora, apropo de fumigene rosii, sunt firesti si le pot intelege, mai ales ca de cat timp tot sunt exprimate aici pe site monoposturile Ferrari chiar n-au avut probleme. As putea spune, Drako, ca prin postarile si licentele tale chiar porti noroc Scuderiei;). Iti doresc sa nu cedezi, sa nu te lasi influentat de colegii de site. Fa ce stii tu mai bine. Da-i inainte!

  • DRAKo, sâmbătă, 18.09.2010 10:27
    popicul

    Te rog aminteste-ti cate abandonuri au avut cei de la McLaren si cate au avut cei De la Ferari! Lewis a abandonat de 3 ori: Spania - accident Ungaria - Cutie viteze Italia - accident din vina lui Jenson a avut 2 abandonuri: Monaco - din prostia mecanicilor SPA - a avut grija Vetel sa-l elimine Alonzo a abandonat o singura data din cauza "pliotajului de exceptie" cand a lovit glisierele la SPA Masa nu a abandonat deloc REZULTA: McLaren -5 ABANDONURI!!! Ferari - 1 ABANDON!!!! + FAVORIZARE FIA!!! In plus cei doi feraristi au mai fost FAVORIZATI de FIA care a avut grija sa penalizeze alti piloti dupa ce au incalcat regulamentul promitand apoi ca il vor revizui. FIA a uitat insa sa faca la fel cu ferari (sa nu spui ca i-a penalizat cu 100.000euro ca ma prapadesc de ras!!!) PS Oare de ce se autocompatimesc fanii rosii mereu?

  • DRAKo, sâmbătă, 18.09.2010 10:34
    Diesel

    Tu chiar crezi ce spui? E bine sa fii optimist, dar nu exagerat. Ce strategie la motoare? Un motor e facut sa mearga 3 curse si gata! Asta cu strategia pe care ferari o aplica la motoare este politica pura, VORBE spuse pentru intimidare NIMIC mai mult!

  • sam, sâmbătă, 18.09.2010 11:26
    ptr. DRAKo

    este foarte relativ cand spui "exagerat de optimist" daca spunea ca Ferrari merge cu spatele mai repede decat oricare cu fata iti dadeam dreptate dar asa mi se pare realizabil ptr. a obtine titlu,ca dovada nici o echipa (consider ca sunt cei mai avizati in supoziti) nu exclud ipoteza castigari de catre Ferrari a titlului, faptul ca nu ti-ai dori acest lucru este altceva si iti respect dorinta dar eu imi dorec altceva, sper ca nu te-am suparat