Ferrari pregateste un update aerodinamic major

Publicat joi, 07.02.2008 14:07 de Daniel Popescu

Scuderia Ferrari este pregatita sa introduca un update aerodinamic major pentru noul monopost F2008 pentru testele de la Barcelona din aceasta luna, chiar daca oficialii echipei au admis ca nu stiu inca daca acest upgrade va face masina mai rapida.

In primele teste ale anului, noua masina a italienilor a avut performante foarte bune, iar echipa este increzatoare inaintea noului sezonului. Totusi, un update major, care include aripile si carcasa motorului, este planificat pentru testele de la Barcelona din 19 februarie.

"Este adevarat ca aerodinamica utilizata pana acum nu este definitiva pentru prima cursa. Dar, dupa ce am vazut rezultatele, vom incerca sa aducem mai multa performanta la Montmelo, la ultimele teste inainte de Australia".

Unul dintre conceptele pe care le va introduce Ferrari se refera la o deschidere in partea superioara a nasului masinii.

Totusi, directorul tehnic al celor de la Red Bull nu crede ca un asemenea concept va imbunatati circulatia aerului. "Este o idee interesanta. Probabil, functia sa este de a utiliza mai bine partea centrala a aripii fata. In modul in care au construit-o ei, aripile genereaza o zona cu o presiune foarte ridicata in acel punct", a declarat Willis.

  • eu, joi, 07.02.2008 14:15
    si daca :))

    si daca acel update o sa fie mai slab fata de cel de acum ?asta e ghinion,iar renault si bmw vor fi peste

  • billy, joi, 07.02.2008 15:42
    @eu

    Tu probabil crezi ca la Ferrari lucra niste maimute care aduc aripioare in plus pe masina si le schimba profilul si designul in functie de cum isi gasesc paduchi in cap una alteia.

  • gyl, joi, 07.02.2008 15:49
    haha

    cum sa fie renault si bmw peste...dak nu sunt acuma? si dak acel pachet aerodinamic nu fa fi mai performant crezi ca il vor lasa pe masina??

  • kimi, joi, 07.02.2008 18:47
    cum nu stiu???:))

    cum nu sti utehnicienii de la ferrari dak ii bun ace update sau nu????