Ferrari a remediat defecţiunile tunelului de vânt

Publicat miercuri, 19.10.2011 14:56 de Daniel Popescu

Stefano Domenicali a sugerat ca Scuderia Ferrari a remediat defecţiunile tunelului de vânt, pe baza datelor obţinute cu noua aripa fata evaluata în Coreea de Sud.

Scuderia Ferrari a avut un parcurs predominant modest în sezonul 2011 parţial din cauza unor probleme la tunelul de vânt, generate de un upgrade al acestuia de la scara de 50% la 60%.

În vara acestui an, Ferrari a anunţat că a identificat cauzele defecţiunii, însă doar Marele Premiu al Coreei de Sud a clarificat că tunelul de vânt este acum 100% operaţional. Explicaţia este dată de faptul că Ferrari a utilizat în Coreea de Sud o aripă faţă de speciificatie nouă în perspectiva sezonului viitor, iar datele obţinute pe circuit au coincis cu cele din tunelul de vânt.

"Datele obţinute în tunelul de vânt au fost similare cu datele observate pe parcursul weekendului, aşa că este un semn bun. Fără niciun dubiu", a declarat Stefano Domenicali, şeful Scuderiei, pentru publicaţia spaniolă AS.

Pe baza acestor informaţii, Ferrari poate spera să înregistreze progrese anul viitor, mai ales că inginerii vor miza pe câteva schimbări radicale în tentativa de a întrerupe dominaţia autoritară a celor de la Red Bull Racing.

Veştile l-au încurajat inclusiv pe Fernando Alonso, care spune că este suficient de bun pentru a câştiga titlul chiar dacă nu dispune de cel mai rapid monopost. "Nu am nevoie de cea mai bună maşină pentru a câştiga titlul mondial, ci doar de una competitivă", a declarat el.

Via | GMM