Fara penalizare pentru prima schimbare a motorului

Publicat vineri, 18.01.2008 12:46 de Daniel Popescu

Pilotii de Formula 1 vor scapa de penalizarea pe grila de start pentru prima schimbare a motorului din noul sezon, dupa ce echipele au ajuns la o intelegere in aceasta privinta.

De la introducerea noilor reguli, un pilot a fost penalizat automat cu 10 pozitii pe grila de start daca schimba motorul in timpul antrenamentelor, iar in cazul in care avea nevoie de un nou motor dupa startul calificarilor, acesta era retrogradat pe ultimul loc al grilei de start.

Insa, in urma discutiilor de la ultima intalnire a sefilor de echipa de la Paris, s-a convenit ca prima schimbare a motorului din acest sezon sa nu mai fie penalizata in niciun fel. Intr-o scrisoare trimisa sefilor de echipa, presedintele FIA, Max Mosley, a confirmat ca noua regula a fost aprobata de sefii de echipa.

"S-a convenit ca fiecare echipa poate avea o defectiune a motorului pentru fiecare masina fara sa suporte o penalizare, pe parcursul sezonul 2008", a scris Mosley. "Regula se refera strict la prima problema a motorului pentru fiecare masina".

Pentru ca propunerea sa fie oficializata, este nevoie de aprobarea Consiliului Mondial al FIA.

  • LEC, vineri, 18.01.2008 12:56
    heeeloooo

    stiti...in cazul schimbarii motorului pilotul respectiv nu era retrogradat pe ultimul loc al grilei de start, ci era retrogradat cu 10 pozitii pe grila. Cel putin asa imi aduc eu aminte.

  • alecstm, duminică, 20.01.2008 07:43
    @LEC

    Si daca inca nu au inceput calificarile? si schimba motoru intre ultima cursa si urmatoarea calificare ? (in antrenamentele libere ma refer). Cu cate pozitii il retrogadau, tot cu 10? da de pe locu care? Deci.... se ocupa ultima pozitie!

  • MP, duminică, 20.01.2008 23:08
    LEC

    Frumos nume probabil ca a fost ales dupa fosta echipa LEC a lui David Purley nu???