Echipele aplauda campania FIA anti-rasism

Publicat vineri, 15.02.2008 13:47 de Daniel Popescu

Planurile FIA de a lansa o campanie anti-rasism in acest an a fost primita cu aplauze de multe echipe din Formula 1.

Campania "Racing Against Racism" va fi lansata la Marele Premiu al Spaniei, masura prin care FIA arata ca risismul in F1 nu va fi tolerat. Echipele, pilotii si organizatorii circuitelor vor trebui sa sprijine campania. Primele reactii au venit cu cateva zile in urma din partea celor de la McLaren, iar Toyota s-au alaturat si ei campaniei:

"Toyota sprijina eforturile pentru combaterea rasismului", a declarat peresedintele Toyota, John Howett.

Christian Horner de la Red Bull l-a completat: "Aplaudam eforturile FIA in aceasta privinta. Rasismul nu face parte din sporturile cu motor". La randul lor, oficialii Scuderiei Ferrari sprijina initiativa prin vocea purtatorului de cuvant: "Ferrari sunt solidari cu toate initiativele impotriva oricaror discriminari".

Este foarte probabil ca toate echipele din F1 sa sprijine campania, astfel incat evenimentele neplacute din cadrul testelor de la Barcelona sa nu se mai repete.

  • ferando alonso, vineri, 15.02.2008 17:34
    bmw sauber

    el este cel mai tare pilot dintre toti merita locul intai

  • Alex, sâmbătă, 16.02.2008 22:00
    Campania FIA anti-rasism

    Campania anti-rasism este pentru FIA cred, o metoda de a-si face reclama, dar din pacate o reclama ieftina, deoarece o astfel de campanie nu are un motiv real. Acuzatiile de rasism sunt exagerate. Probabil ca aceasta campanie are mai mult scopul de a-i conferii de data asta mai sigur titlul de campion lui Hamilton (un pilot altfel talentat), lucru pe care nu l-au reusit anul trecut, in ciuda acordarii unui Mare Premiu la masa verde in Ungaria si a trecerii cu vederea a comportarii nesportive a lui Hamilton atat in Marele Premiu al Japoniei cat si in Marele Premiu al Chinei, fata de Alonso si respectiv fata de Raikonen, ultimul fiind obligat de sicanarile lui Hamilton, sa-l depaseasca pe acesta sub safety car (poate gresesc), fapt in paranteza fie spus nesanctionat.