Ecclestone: Declaratiile lui Mosley sunt inexacte"

Publicat vineri, 23.05.2008 16:38 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone sustine ca declaratiile facute de Max Mosley in scrisoarea adresa tuturor membrilor FIA sunt inexacte.

Cu aproape o saptamana in urma, presedintele FIA, Max Mosley, a adresat o scrisoare tuturor membrilor FIA in care il acuza pe Bernie Ecclestone ca doreste sa preia controlul asupra regulamentului Formulei 1 .

In replica, Ecclestone a trimis o scrisoare membrilor FIA in care sustine ca informatiile prezentate de Mosley sunt inexacte. Astfel, britanicul a negat ca el, in calitate de detinator al drepturilor comerciale, si CVC, compania care il sprijina financiar, doresc sa preia controlul Formulei 1.

"CRH (detinatorul drepturilor comerciale) nu doreste sa aiba controlul regulamentului Formulei 1", a scris Ecclestone in scrisoare. "Credem ca regulamentul Formulei 1 ar trebui condus de Grupul Tehnic al Formulei 1 si de Grupul Sportiv al Formulei 1, cu aprobarea Comisiei Formulei 1 si a Consiliului Mondial al Formulei 1. In plus, orice schimbari ale regulamentului Formulei 1 care are impact asupra intereselor CRH ar trebui discutate cu noi".

De asemenea, Ecclestone a negat ca negociaza noi termeni ai intelegerii pe 100 de ani, sustinand ca acest contract a fost semnat in 2001 si ca FIA nu are obligatia de a accepta schimbarile propuse de CVC. Totodata, Ecclestone a adaugat ca este imperios necesar sa fie semnat un nou Acord Concorde, vechiul document expirand la sfarsitul sezonului 2007.