Ecclestone: "Cursa din Bahrain se va desfăşura conform planului"

Publicat miercuri, 15.02.2012 09:44 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone este convins că Marele Premiu al statului Bahrain va avea loc în luna aprilie, conform planificării calendarului, în ciuda noilor violenţe din această ţară.

Marele Premiu al statului Bahrain, programat pe 22 aprilie, este din nou în dubiu pentru al doilea an consecutiv din cauza unui nou val de violenţe care afectează această ţară.

Cu ocazia aniversării unui an de la izbucnirea violenţelor care au culminat cu anularea cursei din sezonul precedent, mai mulţi protestatari au avut conflicte cu poliţia locală, care a dispersat manifestanţii cu gaze lacrimogene.

Totuşi, mai multe surse locale susţin că violentele nu sunt atât de serioase pentru a afecta desfăşurarea cursei din Bahrain din acest sezon, iar acest lucru este întărit de Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1.

"Singurul mesaj pe care l-am primit a fost ca nişte copii au avut probleme cu poliţia. Plănuim să mergem acolo. Întotdeauna am spus că dacă se va întâmpla ceva dramatic se va întâmpla la aniversarea de un an. Dar oamenii de acolo par încrezători că o cursă peste două luni ar fi în regulă. Echipele nu au nici cea mai mică îngrijorare. Par fericiţi că lucrurile vor merge înainte fără probleme. Anul trecut a fost o decizie clară să nu mergem, dar lucrurile s-au schimbat mult de atunci", a declarat britanicul pentru publicaţia Daily Telegraph.

În ultimele săptămâni, mai mulţi parlamentari britanici au făcut apel pentru anularea cursei din acest sezon, pentru ca un alt grup de parlamentari să susţină că Marele Premiu ar trebui să aibă loc conorm planificării FIA. Ecclestone insistă însă că Formula 1 nu va fi influenţată în niciun fel de politică. "Întotdeauna am fost apolitici. Orice decizie va fi luată pe principiul siguranţei", a adăugat el.

Via | Daily Telegraph