Ecclestone: "Constructorii nu se vor retrage din F1"

Publicat vineri, 17.10.2008 15:19 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone considera ca producatorii de motoare nu se vor retrage din Formula 1, desi FIA intentioneaza sa introduca un motor standard incepand din 2010.

FIA a anuntat vineri ca a lansat oferta pentru construirea motoarelor monoposturilor din Formula 1 de catre o terta parte incepand din sezonul 2010.

Echipele implicate in Marele Circ au refuzat in corpore sa comenteze informatiile, insa seful F1, Bernie Ecclestone, nu crede ca producatorii se vor retrage din competitie.

"Este ceea ce anticipa toata lumea. Au anuntat ca incearca sa foloseasca motoare omologate. Incercam sa ajungem la un anumit nivel, sincer sa fiu", a declarat Ecclestone pentru publicatia Autosport.

Intrebat daca producatorii vor continua in F1 in ciuda acestei miscari, seful F1 a replicat: "Sper ca da. Nu vad de ce ar pleca. Salvam multi bani", a adaugat Ecclestone.

Ecclestone spune ca FIA a luat aceasta decizie cu unicul scop de a reduce costurile din F1 si crede ca echipele vor continua sa aduca inovatii tehnologice majore in privinta motoarelor. "Nu vad de ce ar trebui sa renunte. De ce ar trebui cineva sa renunte pentru ca vor salva o multime de bani? Toate tehnologiile vor fi in continuare prezente, asa ca ei isi vor putea arata talentele. Ceea ce vrem este sa reducem necesitatea de a cheltui pentru a fi competitivi. Acesta este cel mai simplu mod".

  • sharky_raduku, vineri, 17.10.2008 15:28
    ...

    hahaha cica " salvam multi bani " ... pai da mai cretinule umple-ti tu traista ca doar asta conteaza...continua sa scoti circuite legendare din f1 ... fa masinile de gp2 ... what`s next ?

  • michelle_b, vineri, 17.10.2008 15:44
    sharky_raduku

    si daca o tin tot asa ii doresc sa aibe spectatori ... cind o sa merg eu ! o sa ajunga sa duca papusi impaiate in tribune ... si ce timpenie zice: "incercam sa ajungem la un anumit nivel, sincer sa fiu" !!! nivelul ZERO ? sau, poate sub nivelul marii ?

  • ally_great, vineri, 17.10.2008 17:53
    Bernie

    si medaliile, motoarele si alte inventii ....din raspunsurile sale monosilabice se poate fooooooooooooooarte usor deduce ca mintea lui e pusa serios la contributie inainte de a vorbi. De fapt orice interviu de-al lui Bernie decurge in acest mod. Mai bine le da cate o trotineta, pt ca tot isi doreste o Formula 1 "verde" (salveaza si bani) No comment!

  • bizkit2oo4, vineri, 17.10.2008 20:26
    apropo

    oare la inceputuri f1 era monocompacta,toti oamenii di ea la fel,motoare masini si mecanici erau oare la fel?erau negijenti cu banii,faceau dupa "reguli toate"?respectau totul,erau penalizati atat,nu cred un singur lucru cred ca erau masini,piloti,echipe si motoare diferite conceptia lui Bernie va duce la pieirea formulei 1,incet incet,dar sigur va decade si va ramane fara farmec, sa speram ca tot ceea ce viseaza mascariciul asta nu se va adeverii multa bafta