Ecclestone: "Acordul pentru reducerea costurilor, mort din naştere"

Publicat luni, 05.12.2011 14:48 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone nu este surprins de retragerea Ferrari şi Red Bull din FOTA şi crede că decizia lor este legată de ineficienţa acordului pentru reducerea costurilor.

Formula One Teams' Association (FOTA) riscă să se dezintegreze după retragerea celor de la Ferrari şi Red Bull ca urmare a neînţelegerilor privind acordul pentru reducerea costurilor.

Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale, crede că încercarea echipelor de a ajunge la un numitor comun privind reducerea costurilor a fost sortită eşecului de la bun-inceput, întrucât echipele de top nu au niciun interes să limiteze costurile cu riscul de a pierde din performanţă.

"Cred că Ferrari şi Red Bull nu au făcut ceea ce trebuia să facă. Este foarte dificil pentru aceşti oameni, care concurează unul împotriva celuilalt, să se înţeleagă în privinţa modalităţilor care le împiedică abilitatea de a câştiga. Cred că (n.r - acordul pentru reducerea costurilor) a fost mort înainte de a începe. Pentru o echipă este destul de dificil să fie capabilă să spună 'asta am făcut noi'. Obţii tot felul de lucruri lipsite de sens precum 'ei trişează pentru că au cheltuit mai mult decât ar fi trebuit să faca'", a declarat el.

Via | ESPNF1

  • octav71, luni, 05.12.2011 15:48

    Dezbina si cucereste - inca mai poate Bernie