Dennis: "Intelegerea cu Force india va fi realizata"

Publicat marţi, 21.10.2008 15:20 de Daniel Popescu

Ron Dennis crede ca parteneriatul dintre McLaren Mercedes si Force India va fi incheiat in cele din urma, in ciuda viitorului incert al regulamentului tehnic.

Intelegerea dintre McLaren Mercedes si Force India, care ar putea duce la transformarea teamului lui Vijay Mallya intr-o echipa care nu isi mai construieste singura masinile, este foarte aproape de a fi finalizata, insa un anunt oficial este intarziat de discutiile referitoare la noul regulament tehnic ce ar putea intra in vigoare in 2010.

Astfel, FIA doreste sa impuna un motor standard in F1, ceea ce ar transforma intelegerea dintre cele doua parti intr-una fara sens.

Totusi, seful McLaren, Ron Dennis, a dezvaluit ca Mercedes negociaza in continuare ultimele amanunte despre parteneriatul cu Force India.

"Orice decizie cu impact major asupra afacerii noastre va avea un efect minim asupra lucrurilor pe care le facem", a precizat Dennis. "Daca va exista un impact, mai degraba va fi vorba despre o amanare decat despre o anulare".

"Dar in acest moment suntem foarte deschisi in incercarea de a ne atinge obiectivele, iar acestea nu sunt sa facem sau sa pierdem bani, ci sa fim un suporter adevarat al echipelor independente - care nu reprezinta sangele F1, dar sunt un ingredient esential al competitiei. De asta facem acest lucru si vrem sa sprijinim o echipa independenta. Cred ca se va intampla, dar nu s-a intamplat inca".