Dennis: "Hamilton merita un salariu mai mare"

Publicat vineri, 18.01.2008 17:33 de Daniel Popescu

Seful echipei McLaren Mercedes, Ron Dennis, sustine ca Lewis Hamilton merita pe deplin prelungirea contractului cu echipa britanica, dupa sezonul sau de debut din 2007.

McLaren a anuntat vineri ca Lewis Hamilton va ramane la echipa pana la sfarsitul anului 2012, iar Dennis este mandru de efoorturile pilotului sau.

"Dupa intelegerea initiala cu Lewis Hamilton, anuntata in noiembrie 2006, el a depasit toate asteptarile pentru un debutant in Formula 1, chiar si pentru membri echipei care il cunosteau de peste 10 ani", a adeclarat Dennis.

"Datorita performantelor din sezonul 2007, este evident ca Hamilton merita o imbunatatire din punct de vedere financiar. Anuntul de astazi face ca relatia noastra cu Hamilton sa se intinda pe 15 ani, si credem ca reprezenta cea mai lunga asociere dintre un sportiv si o echipa din istoria sportului, cu precadere din sporturile cu motor. Lewis este un om exceptional, atat profesional cat si personal, si vom continua sa-i oferim credit. McLaren asteapta cu nerabdare noul sezon si speram ca Heikki Kovalainen si Hamilton vor avea un sezon competitiv".

CEO-ul McLaren, Martin Whitmarsh, a precizat ca a inceput negocierile cu Hamilton dupa ce monopostul MP4-23 a fost pregatit pentru noul sezon. "De la sfarsitul sezonului 2007, pe parcursul caruia Lewis a doborat toate recordurile, McLaren s-a concentrat pe munca la monopostul pentru 2008. Procesul a fost incheiat cu succes pe 9 ianuarie si am avut timp suficient sa negociem cu managerul lui Lewis, Anthony.

Cu siguranta nu am fost presati de timp, intrucat intelegerea lui Hamilton era in plina desfasurare. De cand Heikki s-a alaturat echipei, a devenit tot mai clar ca cei doi vor lucra impreuna pentru a deveni o forta competitiva pentru echipa. Suntem increzatori ca ne asteapta un sezon electrizant".