De la Rosa: "Renault nu si-au aratat toate cartile"

Publicat marţi, 12.02.2008 10:59 de Daniel Popescu

Pedro de la Rosa considera ca unele dintre echipe nu si-au aratat inca intregul potential in cadrul testelor din aceasta iarna, iar Renault ar putea face parte dintre acestea.

Pilotul de teste al team-ului McLaren sustine ca echipa sa si Scuderia Ferrari au facut pasi inainte in privinta monoposturilor pentru 2008, dar crede ca testele de pana acum nu au aratat inca competivitatea reala a unor echipe.

"Ferrari si McLaren par puternice si cred ca sunt cu un pas inaintea celorlati", a declarat de la Rosa pentru AS. "Insa sunt echipe care nu si-au aratat inca toate cartile, iar Renault este una dintre ele. Renault este una dintre echipele care are abilitatea de a face un pas inainte si de a reveni in urmatoarele luni".

Intrebat daca fostul sau coleg Fernando Alonso poate lupta pentru titlu in acest an, de la Rosa a raspuns. "Bineinteles ca poate".

La randul sau, directorul departamentului de inginerie al Renault, Pat Symonds, este increzator ca francezii au lasat in urma problemele intampinate in 2007. "Sunt sigur ca aceasta combinatie intre Fernando Alonso si un monopost Renault revitalizat il vor face sa lupte pentru victorii. El stie ce vrea de la masina si am demonstrat in trecut ca putem sa-i oferim masini bune", a declarat Symonds, referindu-se la cele doua titluri mondiale cucerite de Alonso cu Renault in 2005 si 2006.