De la Rosa: "Noul McLaren trebuie sa fie mai rapid"

Publicat marţi, 12.02.2008 12:41 de Daniel Popescu

Pedro de la Rosa lauda noul monopost McLaren pentru 2008, insa admite ca inginerii lucreaza din greu pentru a face masina mai rapida. In urma primelor teste din aceasta iarna se speculeaza ca Ferrari au in prezent cea mai buna masina pentru 2008, iar veteranul pilot de teste recunoaste ca MP4-23 are nevoie de mai multa performanta.

"In principiu, trebuie sa facem o masina mai rapida, iar asta inseamna multa munca din punct de vedere aerodinamic", a declarat pilotul in varsta de 36 de ani pentru AS. "Suntem foarte multumiti de fiabilitatea aratata pana in prezent, asa ca principalul punct pe agenda de lucru este sa fie mai rapida".

Spaniolul considera ca McLaren nu este avantajata fata de celelalte echipe pentru ca sistemul standard ECu, devenit obligatoriu in 2008, a fost conceput de o companie aflata in proprietatea lui Ron Dennis. "Este aceeasi situatie pentru toata lumea", insista de la Rosa. "Nimeni nu poate schimba paramentrii unitatii si toate celelalte echipe au stiut despre acest lucru de mult timp. Nu vad niciun avantaj din asta".