Bahrain neaga ca vrea cursa de noapte

Publicat marţi, 12.02.2008 13:19 de Daniel Popescu

Oficialii Marelui Premiu de Formula 1 al statului Bahrain au specificat ca nu au niciun plan pentru a organiza cursa pe timp de noapte, desi in acest weekend au afirmat ca nu se opun acestei idei.

Directorul de operatiuni al circuitului, Shaikh Salman, a fost citat de presa locala spunand ca este deschis conceptului de cursa pe timp de noapte.

Totusi, intr-un comunicat de presa publicat ca raspuns la aceste informatii, oficialii din Bahrain spun ca nu exista discutii cu FIA pe aceasta tema. "Oficialii circuitului din Bahrain doresc sa clarifice povestile ca intentioneaza sa organizeze un Grand Prix pe timp de noapte in viitor. Din pacate, comentariile sefului de operatiuni, Shaikh Salman bin Isa Al Khalifa, au fost extrase din context si, desi conceptul de cursa de noapte este foarte interesant, ideea nu este pe agenda noastra de lucru.

Nu am avut nicio discutie cu FIA sau cu managementul Formulei 1 referitor la organizarea unei curse pe timp de noapte. La fel ca restul lumii, asteptam cu un mare interes cursa inaugurala din Singapore, prima care se va desfasura pe timp de noapte", se arata in comunicatul de presa.

Singapore va gazdui in luna septembrie prima cursa pe timp de noapte din istoria Formulei 1, iar Malaezia i-ar putea urma exemplul in 2009.