Cursa de noapte si in Bahrain?

Publicat luni, 11.02.2008 11:52 de Daniel Popescu

Sefii circuitul din Bahrain discuta posibilitatea de a organiza cursa pe timpul noptii. Seful de operatiuni al circuitului Sakhir, Shaikh Salman bin Isa Al Khalifa, a declarat pentru presa locala ca, spre deosebire de omologul sau de la Melbourne, Bahrain nu se opune conceptului de a lumina circuitul.

"Este ceva natural sa obtinem informatii despre acest sistem, pentru a masura avantajele si dezavantajele", a declarat el.

Singapore va gazdui in luna septembrie prima cursa de Formula 1 pe timp de noapte din istorie, in timp ce organizatorii din Kuala Lumpur au anuntat ca in 2009 doresc organizarea cursei din Malaezia in aceleasi conditii.

Presa din Golf sustine ca marile avantaje ale unei curse pe timp de noapte in Bahrain sunt temperaturile mai scazute si afluenta de spectatori dupa incheierea programului de lucru, intrucat duminica este o zi obisnuita de munca in Regat. "Nu detin informatii daca Bahrain a primit propunerea de a organiza cursa pe timp de noapte, dar este un concept foarte interesant", a adaugat Shaikh Salman. "Va trebui sa purtam discutii cu managementul Formulei 1 inainte de a lua o astfel de decizie".

  • iceman, luni, 11.02.2008 12:10
    au luat-o razna

    Pai daca o tin in ritmul asta o sa fie un eveniment o cursa ziua. Nu ar fi mai interesant daca s-ar face curse si in Laponia pe zapada sau prin Sahara...sa vedem cum se descurca pe nisip la 50 de grade? Numai modificari tampite au astia in cap.

  • Calin, luni, 11.02.2008 13:50
    Interesant

    Vad ca e o adevarata nebunie acuma cu organizarea cursei pe timp de noapte. E foarte bine intr-un fel. Formula 1 are nevoie de o schimbare, iar inovarea ar fi binevenita.