Coughlan admite ca a dezvaluit secretele Ferrari si altor colegi

Publicat luni, 16.07.2007 11:38 de Daniel Popescu

Mike Coughlan a marturisit intr-o declaratie pe proprie raspundere ca le-a spus si altor colegi de la McLaren ca se afla in posesia unor documente confidentiale ale echipei Ferrari.

Ziarul italian La Repubblica a publicat o parte din declaratia lui Coughlan, care face parte dintr-o intelegere a acestuia cu Ferrari si care nu va fi folosita de justitia italiana.

"Este adevarat. Am avut toata documentatia despre design-ul masinilor Ferrari. Imi asum responsabilitatea. Am aratat aceste documente oficialilor McLaren. Nu doar directorului Jonathan Neale, ci si altor membrii din cadrul echipei. Cu totii au reactionat in acelasi mod si mi-au spus sa scap de ele", se arata in declaratia lui Coughlan.

McLaren se afla astfel intr-o postura ingrata, dupa ce oficialii echipei anglo-germane au sustinut cu tarie faptul ca seful departamentului de design, Mike Coughlan, este singurul membru al echipei care stia de existenta acestor documente.

In luna iulie, McLaren va raspunde intrebarilor FIA in cadrul unui Congres. Eventualele sanctiuni pe care le poate primi McLaren variaza de la retragerea punctelor pana la excluderea din campionat. Coughlan nu a confirmat daca Nigel Stepney este cel care i-a trimis documentele confidentiale, explicand ca le-a primit prin intermediul unui curier.

  • Sorin Blaj, luni, 16.07.2007 12:02
    Se strange latul

    Nu m-ar mira ca pana la urma McLaren sa fie exclusa din campionat. Pacat de hamilton.

  • matrixu, luni, 16.07.2007 12:21
    Excluderea McLaren

    Putin probabil. Cel mai plauzibil pare cu imposibilitatea de a lua puncte la echipa dar fara sa afecteze pilotii. Dupa plecarea lui Schumacher, Formula 1 a ramas in picioare tocmai din cauza bataliei dintre cei 4 si cu un mare atu ptr Hamilton ca fiind rookie cu sansa de a castiga in fata unui dublu campion mondial si vice campion mondial. Daca McLaren ar fi exclusa impreuna cu pilotii, F1 ar muri. Sau daca nu ar muri ar intra intr-un colaps destul de mare. Parerea mea. Motociclismul a devenit extrem de atractiv, profitabil si palpitant. ChampCar din state se desfasoara pe circuite stradale de curse si din ce in ce mai putin ovale, seamana cu f1 dar mult mai spectaculos. Vor sa vina si in Europa. F1 e aproape de groapa si o decizie proasta i-ar da un braci sanatos.

  • drbesz, luni, 16.07.2007 12:55
    mclaren!!!

    datorita a mii si mii de kilometrii de teste de iarna au dus echipa acolo unde sunt acuma si nu ar fi corect sa sanctioneze echipa daca nu s-au folosit de nimic din acele informatii.

  • Seb, luni, 16.07.2007 12:58
    Decizii radicale vor exsita

    E adevarat ca situatia din F1 a devenit incendiara. Cu toate acestea, niste masuri drastice vor fi luate oricum. Se poate spune ca McLaren va avea mult de suferit in perioada urmatoare si nu numai in campionat. In primul rand, va scade foarte mult credibilitatea McLaren in fata sponsorilor, ceea ce va afecta bugetul echipei. Nici un sponsor serios nu va dori continuarea colaborarii cu o echipa suspectata de furt. Din acest motiv, dezvoltarea tehnica a monoposturilor va avea de suferit; fara bani, in plin scandal, chiar daca FIA nu va lua o decizie majora si drastica, viitorul echipei in acest sezon poate fi compromis definitiv. Asta convine celorlalte echipe. Pe de alta parte, si moralul echipei va avea de suferit. Deci si pilotii vor intra in aceasta hora a "frustrarii". Un Alonso destul de impulsiv si emotional, si cu un Hamilton lipsit de experienta F1, se poate spune ca incercarea echipei de a castiaga vreun titlul in acest an pare definitiv compromis.

  • sharky_raduku, luni, 16.07.2007 13:25
    shi daca...

    mclaren va fi gasita nevinovata de une drq vom recupera punctele astea mah???!!!!

  • billy, luni, 16.07.2007 14:27
    iara pe bucati

    sharky_raduku: Daca tu in plin scandal iti pui McLaren ca echipa, nu esti intreg la tartacutza. drbesz: puteau sa fi sapat o groapa din Anglia pana-n China. Daca au furat, sunt hoti si tre pedepsiti Seb ai dreptate, pt McLaren scandalul asta e o mare lovitura. Probabil pilotii nu vor fi penalizati (nu vad de ce ar fi) insa echipa va fi penalizata in puncte. Cate si cum, decizia FIA

  • jano_rajmond, luni, 16.07.2007 14:27
    Nu conteaza

    Nu conteaza daca McLaren s-au folosit de informatiile primite sau nu pt a dezvolta masina. Ceea ce conteaza ca se aflau in posesia unor informatii care nu le apartinea si acest fapt trebuie sanctionat, chiar daca nu s-au folosit de ele, pur si simplu fiind in posesia lor fiind deja o infractiune. Si oricum, niciodata nu pot dovedi ca nu s-au folosit de ele. Daca McLaren nu va fi sanctionat acest fapt va fi doar pt a mentine suspansul in campionat... ceea ce din pacate contrazice regulile fair-playului... dar asta e. Cand castiga Schumacher non-stop s-au introdus tot felul de reguli pt a-l scote din monopol... asa ca la F1 deja nu ma mira nimic. Pacat ca a incetat sa fie un sport si a devenit o afacere.

  • sharky_raduku, luni, 16.07.2007 14:38
    iaca miam pus..

    kre treaba? inseamna ca nus intreg la "tartacutza"? imi puneam shi yo o intrebare...dak mclaren nu va fi depuncatata sau altceva kte puncte vor pune? +50? :)

  • BoByTzA, luni, 16.07.2007 16:07
    da

    pai daca e asa ar trebuii suspendata McLaren

  • billy, luni, 16.07.2007 16:41
    nu nu

    suspendarea ar penaliza niste piloti care n-au nici o vina. Nu-l am la inima pe Alonso deloc, Hamilton imi place, dar ar fi pur si simplu nedrept sa li se rapeasca orice sansa de a castiga ceva anul asta.

  • Gogu, luni, 16.07.2007 18:07
    penalizare

    Cum draq sa spunem ca "pilotii nu au nici o vina" si nu trebuiesc penalizati?Oare pe ce masini au alergat?Acum se explica faptul ca dupa un inceput de campionat ratat, mclaren a venit pe pista cu o masina foarte competitiva.Daca ron dennis afirma ca nu a folosit documentele furate de la Ferrari,minte cu nerusinare.Evolutiile pe pista ale masinilor il dau de gol.Cum draq dupa aparitia scandalului de furt,masinile mclaren au inceput sa dea rateuri?

  • Dr_schumi, luni, 16.07.2007 18:52
    Intrebare!!!

    Dk stie cineva sa-mi zica si mie cum intri in posesia banilor dk am ocupat unul din primele 3 locuri..k am trimis mesaj de confirmare si am primit acasa un tricou,dar nici un ban..

  • bosanci, luni, 16.07.2007 19:53
    sa va fie rusine

    mclaren trebuie exclus din f1 si da-ti foc ca numai cu furatu se ocupa..ce va temeti, afara ca daca nu furau de la ferari erau pe locul 5 unde le este defapt locul!rusinica