Circuitul de la Austin copiază trei viraje celebre din F1

Publicat miercuri, 01.09.2010 15:31 de Daniel Popescu

Organizatorii Marelui Premiu al SUA au prezentat primele detalii despre circuitul de la Austin, care va copia trei dintre cele mai cunoscute viraje din calendar.

Publicaţia americană Statesman a dezvăluit miercuri configuraţia noului circuit de la Austin, a cărui construcţie va începe în curând şi care va găzdui Marele Premiu al Statelor Unite începând din sezonul 2012.

Principala caracteristică a pistei este că aceasta copiază trei dintre cele mai cunoscute viraje din calendarul competiţional: virajul Backetts de pe circuitul de la Silverstone, sectorul Stadium al circuitului de la Hockenheim şi celebrul viraj 8 de la Instabul, acolo unde piloţii rulează cu acceleraţia la podea în trei viraje consecutive.

Circuitul va avea o lungime de 5.4 km, diferenţa de nivel va fi de 40 de metri şi va exista şi o linie dreaptă de mare lungime. Configuraţia circuitului este stabilită în proporţie de 95%, eventualele modificări urmând să apară în funcţie de deciziile organizatorilor privind mărimea clădirilor şi a drumurilor de acces. Iată configuraţia circuitului de la Austin:

 

Austin

austin_track

Via | F1 Technical