Button: "Massa mi-a ruinat cursa din cauza depăşirii"

Publicat luni, 28.03.2011 14:44 de Daniel Popescu

Jenson Button susţine că depăşirea neregulamentară a lui Felipe Massa i-a ruinat cursa, însă brazilianul a negat orice intenţie de a-l forţa pe britanic să greşească.

Duelul dintre Felipe Massa şi Jenson Button din primele 15 tururi a ţinut capul de afiş al Marelui Premiu al Australiei. Depăşit la start de rivalul său de la Ferrari, Button a încercat în mod repetat să-şi recupereze poziţia, însă nu a reuşit nici măcar cu ajutorul noii aripi spate ajustabile.

În cele din urmă, el l-a depăşit după ce a scurtcircuitat şicana din virajul 12 şi a fost ulterior penalizat cu un drive-through, mai ales ca Massa a intrat imediat la boxe şi nu şi-a putut recăpăta poziţia. Pilotul echipei McLaren şi-a exprimat frustrarea pentru modul în care a decurs duelul cu Massa şi susţine că manevra acestuia i-a ruinat orice şansă de a obţine un rezultat pozitiv în cursă.

"Am avut un start ok şi apoi am fost surprins să-l văd pe Vitaly Petrov pe interior. M-a forţat să ies larg şi apoi am rămas blocat în spatele lui Massa. Aceasta a fost cea mai proastă mişcare din cursă, pentru că a fost foarte lent şi este cel mai dificil pilot de depăşit. A blocat foarte bine, dar ne-a încetinit pe amândoi. Apoi am încercat să-l depăşesc în virajul 11 sau 12, a intrat adânc în viraj şi m-a împins în exterior".

"Nu am mai putut să iau virajul, aşa că l-am tăiat. Am fost în fată înainte să intru în viraj, iar echipa mi-a spus să rămân unde sunt, dar Ferrari l-au chemat pe Massa la boxe imediat ce au văzut şi curând am fost penalizat. Nu ştiu dacă a fost sau nu intenţionat, dar am fost penalizat şi a trebuit să-mi găsesc un loc, ceea ce a fost frustrant pentru ca formă era mult mai bună", a declarat el.

Cu toate acestea, Massa susţine că a respectat regulamentul sportiv şi că acuzaţiile rivalului sau sunt nefondate.

"A fost o luptă bună, nu-i aşa? M-am menţinut pe poziţie, iar el nu a fost capabil să mă depăşească. A încercat de multe ori şi am fost capabil să rămân în faţa de multe ori. Apoi, când m-a depăşit, m-a depăşit într-o situaţie nepermisă. Ar fi trebuit să-mi dea poziţia înapoi sau altfel ar fi fost penalizat, ceea ce s-a şi întâmplat", a precizat Massa.

Via | Autosport | Autosport

  • ctlnmihai, luni, 28.03.2011 14:52
    Button

    Button ,trebuie să uite această cursă în care a greșit și el și să se concentreze pentru viitor.În plus trebuie să-și îmbunătățească prestația din calificări.E bine totuși că a devenit puțin mai agresiv decât era de obicei.

  • dmd, luni, 28.03.2011 15:09

    Eee, trebuia sa-i cedeze pozitia lui Massa dupa ce a taiat virajul. La fel a fost penalizat si Alonso la Silverstone anul trecut in urma duelului cu Kubica. Saracul Button, faci si el 5 depasiri pe an si alea cu cantec.

  • ., luni, 28.03.2011 17:31
    Massa

    Massa,Button is faster than you...confirm,dar el nu,acum are ambitie si cojones....

  • Dan, luni, 28.03.2011 18:01
    @dmd

    Daca in lasa pe Massa sa treaca cu siguranta il intrecea si Alonso...asa k a fost mai logic sa ramana acolo

  • cossakcs, luni, 28.03.2011 22:25
    Massa

    Bravoo Massa!

  • mobius, marţi, 29.03.2011 00:01
    cine seamana vant culege furtuna

    Button a ajuns in situatia de a fi blocat in spatele lui Massa, incercand sa-l scoata pe Alonso in decor. Sunt socat, incearca sa faca rau si apoi se plange ca Massa nu-l invita sa treaca, greseste in mod evident taind sicana si obtinand avantaj in acest fel, nu cedeaza locul castigat in mod fraudulos, asa cum spune regulamentul si cand este penalizat il acuza pe Massa pentru acest lucru. Pentru ce i-a facut lui Alonso ar putea fi inteles cu toate ca repet, nu l-am vazut pana acum facand asa ceva, dar acuzele la adresa lui Massa sunt total deplasate si de neanteles. Cu siguranta nu l-am cunoscut pe Button in acest fel.

  • iulianimi, marţi, 29.03.2011 09:49
    button

    ...de cand F1 este sport de '' DOMNISOARE ''. Plangacios mai e si Button, nu il credeam in stare sa se planga asa...

  • ccmax, marţi, 29.03.2011 12:55
    nu inteleg

    De ce a bloca un alt concurest este ceva rau?!? ... este normal ca ei sa se blocheze daca au posibilitatea. Daca totul se desfasoara in limitele regulatentului este ok. Ca sa citez un mare om: "That's racing"