Briatore: "Hamilton a invatat din greselile anului trecut"

Publicat joi, 23.10.2008 15:39 de Daniel Popescu

Flavio Briatore considera ca Lewis Hamilton a invatat din greselile comise anul trecut, cand a ratat titlul mondial in ultima cursa a sezonului.

La finalul sezonului 2007, Hamilton a avut un avans de 17 puncte in fata lui Kimi Raikkonen, insa in cele din urma pilotul britanic a fost nevoit sa se recunoasca invins in finala din Brazilia.

Acest lucru l-a determinat pe seful echipei Renault, Flavio Briatore, sa il atace virulent pe englez , spunand ca si in acest an povestea se va repeta.

Totusi, dupa victoria reusita de Hamilton in China, Briatore si-a revizuit declaratiile si crede ca Hamilton a invatat din greselile comise anul trecut.

"Am spus doar ca este dificil cand esti sub presiune", a precizat Briatore pentru publicatia Autosport. "Anul trecut a pierdut 17 puncte in doua curse si uneori locul 2, 3 sau 4 este adevaratul obiectiv. Asta este parerea mea. Este imposibil sa castigi tot timpul. Uneori, cand lupti pentru titlu, este bine sa termini si pe 2 sau 3. Chiar si pe 5".

Italianul considera ca Hamilton s-a maturizat in acest an si ca a abordat cursele cu mult mai mult calm. "A invatat de anul trecut pentru acest an. Am vazut cu doua-trei curse in urme ca a avut posibilitatea sa castige deja campionatul, dar nu a facut-o", a adaugat el ."Cred ca atunci cand lupti pentru campionat trebuie sa te gandesti la puncte, nu numai la victorii".

Aflat la adapostul unui avantaj de 7 puncte in fata lui Felipe Massa, Hamilton este privit drept favorit la titlul mondial de catre Briatore, care insa asteapta oreplica pe masura din partea lui Massa. "Mai este o cursa. In mod normal, daca ar trebui sa pun babii pe cineva, i-as pune pe Hamilton. Are mai multe sanse decat oricine.Dar daca mi se cere sa pariez voi paria pe Massa pentru ca as castiga mai mult in caz de victorie".

  • alecstm, joi, 23.10.2008 15:53
    @dani - txt

    "...sa il atace virulent pe englez , " Putea sa iasa si mai rau ;)

  • michelle_b, joi, 23.10.2008 15:56
    admin

    Briatore si-a cerut SCUZE lui Lewis pentru mizeriile spuse: "Flavio Briatore in China reportedly apologised to Lewis Hamilton after giving a scathing interview to Italy's La Gazzetta dello Sport." ... etc pe forum http://formula1.automarket.ro/forum/showthread.php?t=243&page=23 :P

  • sharky_raduku, joi, 23.10.2008 16:07
    ...

    uite de asta imi place de hamilton...le inchide gura la toti :)

  • Join, joi, 23.10.2008 16:09
    Da

    so desteptat si HANDICAPATU' de briatore!!!

  • NeoGalaxy, joi, 23.10.2008 16:59
    @Join

    Sa vedem acuma cand te destepti si tu!

  • cobra, joi, 23.10.2008 19:24
    @neo

    nu te astepta sa o faca prea curand