Brawn nu crede in minuni la Shanghai

Publicat marţi, 14.10.2008 17:41 de Daniel Popescu

Ross Brawn a admis ca Honda nu poate spera sa obtina in China un rezultat mai bun decat la Fuji, intrucat echipa a abandonat deja dezvoltarea monopostului actual.

Decizia echipei Honda de a se concentra exclusiv pe monopostului din 2009 a condus la rezultate foarte slabe in ultimele curse, iar trendul este asemanator si pentru urmatorul Grand Prix, ce va avea loc in China.

"Suntem realisti in privinta Marelui Premiu al Chinei si prevedem o performanta similara cu cea de la Fuji"

, a declarat Brawn. "Chiar daca asta este dezamagitor, vom avea beneficii din oprirea dezvoltarii monopostului RA108 si concentrarea pe sezonul 2009".

Cu toate acestea, Shnaghai are o importanta deosebita pentru Rubens Barrichello, care a obtinut in China prima victorie in F1.

"Shanghai este o locatie fantastica si faptul ca aici am castigat primul Grand Prix in F1 inseamna ca am multe amintiri placute", a declarat brazilianul. "Pentru a avea un tur bun aici trebuie sa ai o stabilitate aerodinamica foarte buna, o viteza buna pe primele doua linii drepte si o stabilitate generala buna a masinii".

La randul sau, Jenson Button asteapta cu incredere MP al Chinei si crede ca circuitul prezinta cateva oportunitati bune de depasire. "Este foarte diferit de alte circuite pe care am concurat si de fapt exista cateva oportunitati bune de depasire, in special in primul viraj si apoi la revenirea pe linia dreapta", a comentat englezul. "In antrenamente ne vom concentra pe obtinerea unui nivel corespunzator al fortei de apasare aerodinamica care din punct de vedere al setarilor va fi un compromis intre diferitele tipuri de viraje si liniile drepte".