Bourdais: "Massa este singurul vinovat pentru incident"

Publicat luni, 13.10.2008 14:05 de Daniel Popescu

Sebastien Bourdais sustine ca Felipe Massa este singurul vinovat pentru coliziunea dintre cei doi de la Fuji, chiar daca francezul este cel care a fost penalizat de FIA.

Bourdais a primit o penalizare de 25 de secunde dupa cursa si a coborat de pe locul 6 pe 10, ceea ce i-a permis lui Massa sa urce de pe locul 8 pe 7.

Cele doua masini au ajuns in acelasi loc dupa ce Bourdais a iesit de la boxe. Bourdais a rulat in paralel cu Massa, care a incercat sa il depaseasca pe francez pe exterior in primul viraj, insa brazilianul a pierdut controlul volanului dupa ce cei doi s-au acrosat.

Bourdais considera ca Massa este singurul vinovat pentru acest incident. "Pentru mine este foarte clar. Am iesit de la boxe si am fost atent. Am ramas pe interior si nu l-am impins afara", a declarat Bourdais.

"Am facut tot ce am putut pentru a nu intra in el, iar el s-a intors si s-a purtat de parca nici n-as fi existat. Ce puteam sa fac? Este vorba de respect, lasi loc reciproc si apoi totul decurge bine, dar daca nu faci asta cu siguranta va fi un incident".

Francezul spune ca ar fi abordat lucrurile intr-un mod total diferit daca el ar fi fost cel care lupta pentru titlu. "Am fost de multe ori in postura de a lupta pentru titlu (n.r - Bourdais este cvadruplu campion in Champ Car) si nu trebuie sa-ti asumi riscuri inutile ca acesta", a adaugat el. "Ai totul de pierdut si nimic de castigat. Urma sa intre la boxe in trei tururi, eram in fata lui si oricum urma sa termine in spatele nostru. De ce sa te gandesti sa faci asta ceva? Nu inteleg".

Cu toate acestea, Bourdais a marturist ca nu a fost surprins ca FIA l-a gasit vinovat pentru acest incident. "Nu, pentru ca de fiecare data cand sunt chemat in camera comisarilor de cursa totul este impotriva mea", a adaugat el. "Nu inteleg de ce, nu stiu ce am facut. Nu cred ca am gresit cu ceva si din pacate asta mi-a ruinat weekendului. Echipa a ramas fara trei puncte, iar Massa ia unul in plus - evident, sunt foarte fericit pentru el! Nu stiu ce ar fi trebuit sa fac. As fi putut despacheta covorul rosu si sa ii dau virajul. Asta e singurul lucru pe care l-as fi putut face".

  • michelle_b, luni, 13.10.2008 14:14
    pentru crismar56

    fara numar, fara numar de la HamHam & Co.... nu te supara pe mine, dar daca tot nu raspune nimeni ...

  • WestMclaren, luni, 13.10.2008 14:15
    Bourdais!

    Imi place de acest pilot. De data asta a spus lucrurilor pe nume! Atat mai au de facut toti pilotii, sa intinda covorul rosu pt ferrari. Altfel primesc penalizari!

  • rpo07, luni, 13.10.2008 14:18
    Bravo!

    Tare ochelaristu'...felicitari!!!

  • ally_great, luni, 13.10.2008 14:44
    penalizari si declaratii

    No comment!

  • ctlnmihai, luni, 13.10.2008 15:09
    @NeoGalaxy

    Citeste postarea de la postarea -14.50 - http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/15487/japonia-alonso-obtine-a-doua-victorie-consecutiva.html>am fost intrigat de penalizarea lui Hamilton si am revazut de cateva ori startul -kova l-a trimis pe raikkonen in afara -hamilton penalizat degeaba

  • kkk, luni, 13.10.2008 15:15
    Bourdais

    Un comentariu excelent din partea lui Bourdais dar din pacate pentru ca a indraznit sa caste gura va avea probleme si din cauza asta sigur la anu va fii din nou in state in Champ Car pentru ca in F1 sunt acceptati doar pilotii care stiu sa taca ...... . Am mai spus eu aici ca anul asta as vrea sa castige Ferrari dar in conditiile in care se vrea ca Ferrari sa castige la masa verde .... prefer sa strig Hai, Hai Hamhamilton......

  • DRAKo, luni, 13.10.2008 17:54
    Mult curaj din partea lui

    Sa faca declaratia asta, impotriva celor care le furnizeaza motoarele, e clar ca nu e de vina si de fapt stiam asta din timpul cursei.

  • ctlnmihai, luni, 13.10.2008 20:03
    Declaratie Bourdais

    Din pacate nu rezolva nimic cu declaratia asta.Fia a mai cadou pct. lui Massa care ramane in carti in lupta ptr.titlu.Sper k Hamilton sa nu mai trateze ultimele 2 curse ramase la fel k acest Gprix al Japoniei.Avea destule tururi sa-l depaseasca pe Raikkonen.cred k a vrut sa se revanseze ptr. startul ratat