Bourdais explica de ce a intrat tarziu in F1

Publicat luni, 24.12.2007 14:42 de Daniel Popescu

Sebastien Bourdais va debuta in Formula 1 in 2008 la Scuderia Toro Rosso dupa cinci ani fantastici petrecuti in Champ Car. "Am fost foarte fericit si am numai amintiri grozave", a marturisit Bourdais.

Nici nu este de mirare, intrucat francezul a fost numit in 2003 cel mai bun debutant, ulterior castigand de 4 ori titlul in Champ Car intre 2004 si 2007. Impreuna cu echipa Newman Haas Lanigan Racing, Bourdais a avut un parcurs impresionant in competitia Nord-Americana.

Acum, singurul pilot francez din Formula 1 asteapta debutul in Formula 1 in "liniste, dar cu maturitate si experienta". "Cand usile nu s-au deschis pentru mine in 2002 dupa titlul in F3000 nu m-am simtit ofensat. Stiam regulile", relateaza Bourdais. "Am ales Champ Car pentru ca am vrut sa raman intr-un monopost. Nu regret deloc decizia. Mi-am imbogatit experienta si am trait cativa ani fantastici".

"Totusi, chiar daca esti talentat si meriti un loc, acest nu este un sport unde meritul este intotdeauna recompensat. Trebuie sa fie o oportunitate si nu sunt 50. Am stiut ca chiar daca am castigat totul, nu aveam nicio garantie", a precizat francezul.

Bourdais este insa constient ca primul sau sezon in Formula 1 alaturi de Toro Rosso nu va fi usor. "Nu avem o masina cu care sa putem castiga dar putem termina in puncte suficient de des si cred ca acesta este obiectivul pentru acest an. Trebuie sa crestem impreuna si sa vedem ce se intampla", a concluzionat Bourdais.

  • cs, vineri, 28.12.2007 20:30
    a

    Mai bine ramineai in Champ Car la Newman Haas