Bottas vrea să concureze în 2016 pentru echipă cu cel mai rapid monopost

Publicat vineri, 06.02.2015 10:07 de Daniel Popescu

Valtteri Bottas susţine că nu ştie dacă este în vizorul Scuderiei Ferrari pentru sezonul 2016, însă admite că doreşte ca anul viitor să concureze pentru echipa cu cel mai rapid monopost.

Valtteri Bottas este considerat unul dintre cei mai talentaţi piloţi din Formula 1 datorită progreselor înregistrate alături de Williams în sezonul precedent, în care a obţinut şase podiumuri şi l-a surclasat pe coechipierul său Felipe Massa.

Finlandezul îşi propune acum ca în a doua parte a sezonului care va începe în luna martie să lupte pentru victorii cu rivalii de la Mercedes.

"Ar fi foarte bine să putem începe sezonul la nivelul la care am terminat sezonul precedent. Ştiu că suntem în continuare capabili să îmbunătăţim foarte mult, aşa că dacă putem începe de la acelaşi nivel aş fi fericit că în startul sezonului să lupt pentru podiumuri, iar mai târziu pentru victorii", a declarat el în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Contractul lui Bottas cu Williams expiră la sfârşitul sezonului 2015, iar pilotul finlandez este considerat unul dintre potenţialii înlocuitori ai lui Kimi Raikkonen la Ferrari, în cazul în care acesta din urmă nu va da randamentul sperat. Bottas susţine că nu ştie nimic despre un potenţial interes al Scuderiei, însă nu exclude plecarea de la Williams şi anunţă că pentru 2016 vrea cel mai rapid monopost.

"Nu ştiu dacă există un interes. Poate este o întrebare pentru managerul meu. Nu ştiu nimic despre contractul lui Raikkonen. Tot ce ştiu este că vreau să fiu în cel mai rapid monopost disponibil. Asta este tot ce pot să spun", a adăugat el.

Via Formula1

  • Soxy, vineri, 06.02.2015 12:37

    cel mai rapoid monopost disponibil inseamna ca: dc in 2015 Williams ramane peste Ferrari, poate sa arunce in el k milioane k un pleaca ...

  • iulik, vineri, 06.02.2015 13:53

    Sa vedem daca il mai bate pa Massa in acest sezon.

  • F1-Racing, vineri, 06.02.2015 14:50

    As vrea sa-l vad luptand pentru titlu.

  • WickedSick, vineri, 06.02.2015 15:55

    @Soxy - nu prea poti sa ai incredere in Williams. Ei acum au avut bafta de motor Mercedes si un monopost bunicel. Dar cei de la Williams sunt cam oscilanti in privinta asta.. fac un monopost bun intr-un an dupa care unul prost.. una calda una rece. Chiar daca ar reusi Williams sa fie deasupra celor de la Ferrari anul asta.. trebuie sa ai probleme mari sa ii refuzi. Scuderia cand dau chix tot ai sanse la locul 5 - 6. Oricum nu il vad pe Bottas ca prima optiune pentru Ferrari. Cred ca toata lumea vrea sa afle ce face Hamilton prima oara.

  • ferr1, sâmbătă, 07.02.2015 03:53

    N-ar fi mai bine ca mai întâi să demonstreze că merită așa ceva? Zic că sunt alții la rând, mai buni, care n-au cea mai bună mașină. Pe Bottas îl văd un bun pilot nr 2 la orice echipă de top. Mi-l și imaginez pe Alonso cum îi dă două palme și îi spune să stea la rând :))

  • bernie, sâmbătă, 07.02.2015 14:07

    Bai ferrulet coclit vorbesti de palme ptr ca tu ti le tragi mereu in oglinda plus alte "masocheli" de genul asta cand te gandesti la soferica al tau.Trebuie sa fii ofticat rau baietica de faptul ca soferul tau a dat-o rau in bara la ferrari si i-a dus pe aia la cel mai jos nivel la care au fost vreodata de cand sunt in f1...O sa te oftici si mai tare cand vei vedea ca la fel o sa se intample si la mclaren..Dar cel mai ofticat o sa fii cand ai sa vezi ca ferrari cu vettel si kimi vor fi mai buni decat au fost cu alonso anul trecut si peste mclaren anul asta..vezi sa nu incerci sa te automutilezi sau sa-ti faci alte chestii din astea "matochiste"...

  • ferr1, sâmbătă, 07.02.2015 18:48

    @bernie Tocmai am pierdut un laptop din cauza ta. M-am pișat pe comentariul tău de râs când am văzut ce poți să spui. Te rog să scrii cât mai multe comentarii de-astea, să mă amuzi în continuare, doar nu te plătesc degeaba. :)))))))))))

  • AndreiF1, sâmbătă, 07.02.2015 20:42

    Parerea mea este ca orice pilot isi doreste sa piloteze in cel mai rapid/fiabil/puternic/whatever in between monopost :P